tiistai 29. syyskuuta 2015

Kuvia koulukisoista

 Ajattelin julkaista taas vähän kuvia täälläkin, kun lauantaina olin kuvaamassa Vironmäellä koulukisoja. Syksyn kirjoitukset ovat vihdoin ohi ja enää pitäisi selvitä koeviikosta, minkä jälkeen alkaa ihanan rento jakso missä on vaan kaksi ainetta. Sitä onkin kaivattu! Olen nyt jättänyt muutamia tunteja pois, eikä tälläkään viikolla ole yhtään tuntia, mutta ensi viikosta jatkuu sitten taas normaalisti. Viime tunteina olen mennyt Ristolla kaksi kertaa esteitä. Molemmat tunnit menivät hyvin ja ruuna tuntuu aina vaan kivemmalta estehepalta! Rautalammilla on sekä koulu- että estekisat ensi viikonloppuna ja osallistun niihin molempiin.

// 21:14 Kisahepat nyt tiedossa ja menen molemmat kisat Ristolla, aivan kuten arvelinkin! //

Koulukisat Vironmäellä menivät kuitenkin oikein hyvin. Kuvia en ottanut ihan hirveästi ja enemmän tykkäsin kuvata ulkona verkkaa, kun maneesissa ei meinannut taas onnistua varsinkin kun alkoi hämärtymään. Akkukin loppui juuri väärään aikaan kun olisi pitänyt vielä kuvata pari ratsukkoa. 

Lisää kuvia OrRan kuvagalleriassa

 Vironmäen uusin tulokas, Osma-Poika.

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Liebster award -haaste

Säännöt
1. Kiitä sinut haastanutta blogia ja linkkaa hänen bloginsa.
2. Vastaa sinut haastaneen bloggaajan 11 kysymykseen.
 3. Nimeä ja linkitä 11 Liebster Award -haasteen ansainnutta alle 200 lukijan blogia.
4. Keksi 11 uutta kysymystä haastetuille. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.

Kiitos haasteesta Tia!



 Haastajan kysymykset

1. Millaisia piirteitä arvostat muiden blogeissa?
  - Kaikista eniten arvostan suuria, hyvälaatuisia ja monipuolisia kuvia. Tekstiä on vaan nii-in paljon tylsempi lukea ilman kivoja kuvia. Tärkeää on myös siisti ulkoasu ja teksti. Selkeät kappaleet, suhteellisen virheetön teksti jne. Itse en myöskään jaksa tihrustaa kovin kauaa hirveän pientekstiä.

2. Miksi aloitit bloggaamisen?
- Aloitin bloggaamisen syksyllä 2012, mutta en tosin tämän blogin parissa. Innostus lähti vaan siitä, kun muutama kaveri oli pistänyt oman blogin pystyyn, niin halusin kokeilla itsekin. Tykkään kuitenkin niin paljon kirjoittaa kaikkea ylös ja muistella menneitä. Ensin pidin vain sellaista sekamelskablogia, mikä kertoi lähinnä meidän koirista ja kissoista, mutta eipä siihen löytynyt paljoa tekstiä, joten viimein päädyin heppablogiin.

3. Lempielokuvasi ja -kirjasi?   
 - Hmmm... Niin kuin moni muukin, tykkään tosi paljon Pirates of the Caribbean -leffoista, etenkin 1. ja 2. osista. Lempileffaksi voisin siis sanoa Mustan helmen kirouksen. Kaikki Potterit ovat myös hyviä, niistä suosikki on ehkäpä Azkabanin vanki. Kirjoja taas olen lukenut todella vähän, jotenkin tuntuu aina ettei ole aikaa lukea niitä. Varmasti olisi jos joku kirja oikein nappaisi, mutta tähän mennessä ei ole sellaista suosikkia noussut esille. Potterit toki ovat kaikki hyviä, Nälkäpelit myös.

Yksi kuva blogin alkuajoilta

4. Suurin muutos elämässäsi tähän mennessä?
  - Tänne Rautalammille opiskelemaan lähteminen elokuussa 2013. Olin ihan varma, etten halunnut jatkaa samassa rakennuksessa lukiota, missä olin käynyt ylä-asteen, joten siinä oli sitten pohtimista minne lähtisin. Onneksi lähdin myös siksi, että se tuttu koulu lopetti kokonaan melko pian. Kun tulin tänne ihan uuteen paikkaan, niin oli kyllä sellainen jännitys ettei ikinä ennen ole ollut. Hyvin siitä kuitenkin selvittiin ja nyt menee jo viimeinen vuosi kovaa vauhtia eteenpäin.. Mihinköhän sitten ensi vuonna?

5. Esteet, koulu vai puskailu? Miksi?
  - Mitään noista en jättäisi pois, tai no eipä tuota puskailua hirveästi tuntiratsastajana tehdä, mutta jos olisi oma hevonen. Valitsen noista kuitenkin koulun, koska sehän se on koko ratsastuksen perusta. Olen myös kehittynyt koulussa jonkin verran Rautalammilla ollessani ja aina kun saa hevosen tuntuman erittäin hyvältä, niin motivaatio aina vaan kasvaa yrittämään lisää.

6. Onko sinulla lempipostausta blogissasi? Jos, niin mikä?
  - Postauksia on tässä blogihistorian aikana kerääntynyt yli 300, mutta kaksi postausta ovat aina olleet ihan ylitse muiden. Lähinnä sen takia, että ne palauttavat mieleen kaikkia ihania muistoja siltä ajalta kun kävin vielä Vironmäellä. Näiden postausten kuvistakin näkee monia kivoja edesmenneitä heppoja, joiden kanssa tuli opeteltua vaikka mitä.


1. Vironmäki 2002-2013 - osa 1
2. Leirimuistoja 

Vimpula, vuodesta ei tietoa
Cupi vuonna 2008

7. Mikä kappale saa sinut hyvälle tuulelle?
- Taas en osaa valita vian yhtä, joten pistän muutaman. Nämä kaikki olenkin löytäny jo kauan aikaa sitten ja yhä edelleen tulee aina hyvä mieli näitä kuunnellessa. Ensimmäisestä tulee lähinnä aina mieleen Kerttu, kun pistin tuon biisin joskus videoon mitä tein tammasta.


1. The Script feat. will.i.am - Hall Of Fame
2. OneRebuplic - Good Life 
3. Pendulum - Island 
8. Paras kesämuisto tältä kesältä?
  - Se kun lähdin siskon ja serkkujen kanssa Espanjaan ja kävin ensimmäistä kertaa jossakin suuressa kaupungissa, Barcelonassa. Kuuma siellä oli, mutta kivaa oli myös!

9. Paras vuoden aika ja miksi?
  - Ehdottomasti kesä! Ei sillä, että haluaisin ikuisen kesän, koska rakastan Suomen (toisinaan) selvästi eroavia vuodenaikoja, mutta kesä on näistä neljästä se paras. Varsinkin nyt parin viime vuoden aikana, kun talvi on ollut lähinnä sellainen mutaloskasekoitus, niin on kyllä ollut aina ikävä kesää. Tykkään lämmöstä, toppeihin pukeutumisesta, uimisesta meressä tai järvessä, pitkistä päivistä, kesämatkailusta, pitkästä lomasta ja vaikka mistä mitä voi tehdä kesällä!

Kesäillat ♥

10. Mottosi?
  - Ei mulla ole koskaan ollut mitään mottoa. Jos nyt tästä mietin jonkun lausahduksen mistä pidän, niin voisi se olla vaikkapa: Ole iloinen siitä pienestä mitä sinulla on, sillä maailmassa on ihmisiä joilla ei ole mitään ja he hymyilevät silti.

11. Mistä keksit blogillesi nimen?
- Nimen keksiminen tälle blogille oli hirveän vaikeaa, kun halusin jonkun ihan erilaisen mitä muilla oli. Tuli sitten yhdessä vaiheessa mieleen, että jospa löytäisin jonkun kivan quoten nimeksi ja niin mä löysinkin. Silloin vielä pidin siitä paljon, ennen blogin nimi oli siis If people say it's just a horse, they just don't understand. Eli periaatteessa blogilla ei ollut edes nimeä, eikä oikeastaan ole vieläkään.. :D



Kysymykset haastetuille

1. Mikä on tärkein asia mitä arvostat hevosessa?
2. Jos pystyisit palaamaan hetkeksi ajassa taaksepäin, minne menisit?
3. Paras muisto kesältä 2015?
4. Minne maahan haluaisit matkustaa? Miksi juuri sinne?
5. Mikä oli ensimmäinen lempihevosesi? Kuva?
6. Millaisista esteharjoituksista pidät?
7. Jos voisit tavata jonkun julkkiksen, kuka se olisi ja miksi?
8. Mikä on yksi lempikuvistasi hevosen kanssa? Miksi?
9. Onko sinulla vielä tavoitteita ratsastuksen suhteen tälle vuodelle?
10. Mikä on yksi unohtumattomimmista kokemuksista hevosen/hevosten kanssa?

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Kinnusen estevalmennus

 Ne maastoestetreenit, joiden piti olla viikko sitten perjantaina jouduttiin perumaan, koska tottakai silloin satoi koko päivän. Ei niistä siis sen enempää. Viime keskiviikkona osallistuin vielä valmennukseen, mutta nyt pidän jonkin aikaa taukoa niistä. Tällä kertaa Antti ei kuitenkaan päässyt paikalle, joten valmennukset piti Kimmo Kinnunen. Olin siis taas aivan uuden valmentajan opetuksessa. Ratsuna mulla oli jälleen Rasmus ja sillä oli mukava päästä hyppäämään toisen kerran. Tässä valkussa hypättiinkin paljon enemmän mitä viimeeksi.

 Kaikki postauksen ratsastuskuvat ja -videot © Tiia

 Tultiin vaikka minkälaisia tehtäviä valmennuksen aikana, joten kovin tarkasti en edes muista missä järjestyksessä tultiin mitäkin. Kuitenkin, ihan aluksi katsottiin vähän puomeilla miten hevoset olivat avuilla. Kerran en saanut askelta sopimaan puomeille, muuten meni hyvin. Kun sitten piti koota laukkaa niin, että väliin tuli kahden askeleen sijasta kolme, niin se onnistui kivasti. Tai no, askeleet sain väliin hyvin, mutta olisihan tuo laukka saanut olla paljon aktiivisempi.

Kun siirryttiin sitten kunnon esteille, niin tultiin sellaista kiemuraista uraa ensin volttien kanssa. Ennen jokaista estettä tehtiin voltti ja suoristettiin sitten esteelle. Tämä onnistui aika hyvin, laukka meinasi aina silloin tällöin hieman hyytyä kaarteissa, mutta oikeastaan Rasmus liikkui paljon paremmin mitä olin odottanut.


 Tultiin myös yllä näkyvää kolmen askeleen linjaa. Sille Rasmus lähtikin kovin innokkaasti ja väli meinasi jopa jäädä lyhyeksi. Tultiin myös okseri - pysty linjaa, mihin väliin hyvä askelmäärä oli kuusi. Onnistuin siinä heti ekalla kerralla hyvin, mutta sitten myöhemmin radassa hyppy okserille tuli kovin lähelle enkä saanut laukkaa tarpeeksi eteen, joten askeleita tuli yksi liikaa. Uusintayrityksellä kuitenkin taas hyvin, vaikka väliin tuli pieni mutka. Jossain vaiheessa otettiin okserille kielto, kun askel ei käynyt yhtään.


 Lopuksi tultiin se rata, mihin yhditettiin kaikki tiet + yksi uusi tiukempi kaarre punaiselle pystylle. Tämä tie meni ihan hyvin, tultiin vain pikkuisen liian lähelle pystyä. Seuraava sininen pysty hyvin, mutta sitten linjalle tuli se yksi askel liikaa. Viimeinen linja meni kuitenkin taas hyvin ja otin lopuksi vielä sen kuuden askeleen linjan uudelleen. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen valmennukseen! Sain katsottua askeleet aika hyvin jokaiselle esteelle lukuun ottamatta yhtä kertaa, mistä tulikin sitten kielto. Sain myös myödättyä paljon paremmin, onneksi, koska okserit olivat kuitenkin aika pitkiä. Kun oltiin tehty itsenäisesti loppuverryttelyt, niin mentiin maneesin kautta talliin.


Ennen tätä valkkua tiistaina olin estetunnilla Lillillä ja se tunti nousi yhdeksi parhaaksi mitä olen tamman kanssa mennyt. Ensimmäisellä puomi- ja kavalettilinjalla oli pari kertaa vähän hakemista, mutta sen jälkeen askeleet alkoivat löytymään jokaiselle esteelle oikein hyvin ja tehtävät menivät sulavasti. Jo aikaisemmin tuli myös testattua keskuksen uusin suokki Lipponen, joka on siis tamma. Se oli mukava tapaus, joskin melkoisen kova edestä aina välillä. Varsinkin laukka-käyntisiirtymisissä.

Nyt tosiaan blogi on ollut yllättävänkin aktiivinen, kun olen saanut materiaalia valkuista. Seuraavaksi tämä kuitenkin hiljentyy taas joksikin aikaa, koska ne kirjoitukset ovat jo ihan kohta. Saa nähdä milloin ja minkä asian parissa palailen taas seuraavaksi!

Videolla näkyy vain pieni osa tehtävistä.


Lipponen & Rasmus

tiistai 1. syyskuuta 2015

Kesä 2015

Aina silloin tällöin olen ehtinyt tehdä kesävideota ja nyt viimeinkin sain sen valmiiksi. Video keskittyy kaikista eniten reissuun tänne Rautalammille heinäkuun lopulla Nooran kanssa, mutta näkyy siinä vähän kaikenlaista muutakin. Kesä 2015 sujui omalta osaltani oikein mukavasti ja rennosti. Huono sää laimensi toisinaan tunnelmaa varsinkin kesäkuussa, mutta löytyy niitä hyviäkin asioita paljon! Ja oli siinä sateessakin joku hyvä puoli, nimittäin ei ollut läheskään niin paljon paarmoja mitä olisi voinut olla, ainakaan meillä päin.



Kesän 2015 tunnelmia: