perjantai 31. heinäkuuta 2015

Koulutunti Rautalammilla


 27.-30.7. tehtiin Nooran kanssa pieni retki Rautalammille, kun oltiin suunniteltukin sitä jo jonkun aikaa. Aluksi meillä ei ollut edes erikoisempia suunnitelmia muutamalle päivälle, mutta juuri vähän ennen matkaa pistin Tiinalle viestiä, että jospa keskukselle pääsisi jollekin tunnille. Ja pääsihän sinne, saatiin valita ihan vapaasti mille tunnille mentäisiin. Laitoin meidän nimet tiistain klo. 18 koulutunnille, missä oli vähiten porukkaa. Siitä tulikin kivasti ohjelmaa tiistaille.

Kaikki matkustaminen sujui hyvin sekä Rautalammille että takaisin päin. Olin suunnitellut meneväni toisellekin tunnille keskiviikkona, mutta silloin aamupäivällä tuli vettä niin paljon, että kenttä oli ihan uima-allas. Maneesiin ei siis myöskään pääse remontin takia, joten kaikki tunnit peruttiin. Onneksi sää oli sentään maanantaina ja tiistaina oikein hyvä, että päästiin sentään yhdelle tunnille. Muuten käveltiin paljon, näpsittiin kuvia ja sen sellaista. Alempana kerron tarkemmin koulutunnista ja postausta saa nyt värittää aivan sekalaiset kuvat, mitä otettiin.


 Tuntilistassa mun ratsuna luki Hildy ja Nooralla Kerttu. Oli mukava päästä Hildyllä taas pitkästä aikaa, kun en muista yhtään milloin olisin mennyt sillä viimeeksi koulua. Hoidettiin hevoset rauhassa valmiiksi, kun oltiin tultu niin ajoissa tallille. Kun kaikki ryhmäläiset olivat valmiina, niin mentiin pihalle nousemaan kyytiin. Meidän ryhmä oli ihan sekalainen, joten yhtä tiettyä tasoa ei ollut.

Suunnattiin kentälle ja asennettiin aluksi korvanapit. Alkuverkaksi tehtiin perus ympyröitä ja sitten siirryttiin kolmikaariselle. Yritin koko ajan pehmitellä Hildyä oikealta, kun se oli aivan kiinni ohjassa. En meinannut aluksi saada tammaa taipumaan kunnolla oikealle, joten kaaret tuntuivat epätasaisilta. Tehtiin muutaman askeleen käyntisiirtymiset suoristuksiin. Ne auttoivatkin paljon ja vähitellen Hildy tuli paremmin avuille ja pehmeni myös oikealta.


 Seuraavaksi viimeisen suoristuksen käynnistä piti nostaa laukka. Hildy meinasi tapansa mukaan arvailla nostoa, mutta sain kuitenkin melko rauhallista käyntiä ennen sitä. Kun vaan muistin pitää napakan tuntuman siirtymisten läpi niin laukkakaan ei noussut turhan vauhdikkaasti. Aina en vaan tätä muistanut vaan ohjat meinasivat luistaa käsistä, milloin mentiin vähän häslästi. Kaikkiin raviosuuksiin olen kuitenkin tosi tyytyväinen, kun Hildy tuntui niin pehmeältä suusta. Vaihdettiin suuntaa ja tehtiin kolmikaarista siirtymisineen ja laukannostoineen myös toiseen suuntaan.

 Noora & Gabi

 Tähän toiseen suuntaan eli vasemmalle laukannostot meinasivat olla hätäisempiä, eikä Hildy malttanut kävellä rauhassa. Työstin sitä jonkin aikaa kunnes parani vähäsen. Otin lopuksi vielä kerran uudestaan kun muut saivat jo lopettaa. Nosto ja laukkapätkä olivat ihan hyvät, joten lopetin harjoituksen siihen. Mä en vaan ikinä osaa istua kunnolla Hildyn laukassa, se on jotenkin tosi hassun tuntuista selkään. Jatkettiin vielä vähän laukkaharjoituksia ja tultiin seuraavaksi yksitellen lävistäjälle laukassa. Keskellä piti siirtyä tarkasti kartioiden välissä raviin. En onnistunut ihan hirmuisen hyvin tässä tarkkuudessa, kun siirtyminen meinasi usein venyä parilla askeleella. Kerran olin taas ihan liian ajoissa, kun Hildy ottikin pidätteen nopeasti läpi.


 Pari kertaa onnistui ihan kivasti, kun vaan sain itseni kunnolla sinne satulaan laukan jälkeenkin, enkä jäänyt ohjiin kiinni. Tehtiin sitten kunnon loppuravit ja Hildy liikkui edelleen oikein kivasti. Tunti oli kiva! Erityisesti olen tyytyväinen siihen, että sain tamman kulkemaan näinkin hyvin vaikka viime kerrasta oli aikaa. Molemmilta puolilta sain sen läpi, vaikka ainakin mun kanssa Hildy pyrkii aina olemaan enemmän vasemmalla. Huomasi kuitenkin myös tämän kesätauon ratsastuksesta, kun meinasi vähän vanhempia ongelmia olla mukana tunnilla. Sitä en kyllä ihmettele yhtään, etten päässyt istumaan kunnolla satulaan laukassa, koska en ole onnistunut siinä ikinä Hildyn kanssa. Noorakin tykkäsi paikasta ja Kertusta ja niillä meni myös hyvin!

Tästä jo vähäsen alkutuntumaa syksyn ratsastukseen, kohtahan se koulu taas alkaa. Tuntiryhmät on jo tehty ja omalta osaltani tunnit jatkuu samalla tavalla kuin keväällä, eli viikottain vuorotellen yksi ja kaksi tuntia. Molemmat tunnit ovat vielä loistavaan aikaan klo. 19-20, eli ei ole hirveää kiirettä koulusta tallille!
 

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

España


 Tämä postaus taitaa olla taas pitkästä aikaa sellainen, missä ei ole yhtikäs mitään hevosiin liittyvää. Halusin tulla vain jakamaan lähinnä kuvia Espanjan matkalta, missä olin siskon sekä kahden serkun kanssa 6.-12.7. Reissu oli aivan mahtava ja kuten aina, viikko meni hurjan nopeasti. Meidän hotelli oli paikassa nimeltä Lloret de Mar, mikä on sellainen kiva pieni nuorisopaikka. Muutamana päivänä käytiin sitten Barcelonassa ja seikkailtiin metrolla ympäri kaupunkia etsien nähtävyyksiä. Kaikki ei aina mennyt ihan putkeen - kuten kerran kun jouduttiin odottamaan bussiasemalla melkein kaksi tuntia ja päästiin hotellille vasta yli kahden aikoihin yöllä - mutta eipä tuo haitannut. Päästiin aina kuitenkin sinne minne haluttiin, vaikka espanjaa ei juurikaan osattu, ja hauskaa oli!

 Piken kenttävalmennuksista sen verran, että ne olivat viime viikonloppuna, mutta tämän ihanan Suomen kesän ansiosta suunnitelmat menivät ihan uusiksi. Kävin Nooran kanssa lauantaina tallilla kuvaamassa vähäsen yhtä estevalkkua, mutta maneesissa kuvauksesta ei meinannut taas tulla mitään. Sunnuntaina olisi ollut puistovalkut, mutta sinnekään en mennyt. Ihan sen takia, että olin ollut jo aikaisemmin vähän kipeä, eikä lauantain skopalla ajelut kaatosateessa auttaneet asiaa yhtään..


 Mutta, kesäloman aikana pääsen vielä onneksi heppailemaan. Tänään olisi nimittäin tarkoitus mennä koittamaan Grimiä, yksityistä puoliveristä. Koko päivän on satanut ja ihan varmasti sataa vielä koko loppuillan, mutta sinne menen kuitenkin. Sitten ensi viikolle onkin enemmän suunnitelmia. Nimittäin maanantaina suuntaan Nooran kanssa junalla Rautalammille. Huvikseen mennään sinne vähän katselemaan paikkoja ja juuri tänään varasin meille paikat tiistain koulutunnilta. Mennään siis keskukselle ratsastamaan ja kiva päästä sinnekin, vaikka kohtahan se koulukin jo taas alkaa.

 Mutta nyt palataan vielä Espanjaan kuvien muodossa. Olisihan siellä viihtynyt paljon kauemminkin kuin vain viikon, siellä oli niin ihanan lämmin joka päivä. Kun palattiin yöllä takaisin Suomeen, niin lämpötila laski sellaisesta +30 asteesta +11 asteeseen....

Lloret de Mar Beach

 Sagrada Família

Güellin puisto

Magic Fountain of Montjuïc

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Soon -> Espanja

 Vironmäen tunnin jälkeen ei ole tapahtunut yhtikäs mitään sellaista, mistä kannattaisi alkaa postausta väsäämään. Hevosten kanssa en ole ollut muuten tekemisissä, mutta kerran kävin kuvaamassa Annaa joka liikutti yhtä yksäriä tässä lähitallilla. Huomenna olisi herätys siinä yöllä kahden aikoihin ja suuntana Barcelona! Sinne vähän juhlimaan 18 v. synttäreitä tässä samalla. Matkasta tulen jakamaan ainakin kuvia sitten tännekin ja tässä heinäkuussa olisi tarkoitus mennä vielä yhdelle tunnille Vironmäelle, sekä mahdollisesti liikuttamaan yksäriä.

 1. Leffaan, ei tosin katsottu Hobittia tuolloin 2. Kukkuu! 3. Rautalammille menossa 4. Yöllä kahden aikoihin ei ollut paljoa liikennettä

 1. Tallilla sos-tiloissa 2. Mintun kanssa 3. Sahalassa, en muista minkä niminen poni kyseessä 4. Penkkarit

 1. Iitan takamuksessa söpö sydän 2. Suonenjoella 3. Marianne juustokakkua 4. Nam :P

 1. Joutilaiden liikutusta Vironmäellä, ikävä noita aikoja 2. Sherlockin lukemista koulussa 3. Esteradan harjoittelua 4. Tollaset ihan normaalit muistiinpanot hissantunnilla..

 1. Käväsin vähän Lontoossa street viewissä 2. Kinder -piirakkaa 3. Tampereen hevosmessuilla 4. Suonenjoelta hevostaitomestaruuksien ruokinta -osiosta

 1. ITR:n palkintosaalit hevostaitomestaruuksista 2. Meidän vahtikoira.. 3. Kuvailuoperaatio 4. Yksi kuviksen töistä
 
 1. Tampereella 2. Minä & Noora 3. Portilla koulukisoissa 4. Yksi kuviksen töistä

 1. Pirtelöt 2. Nams 3. Minttu 4. Pakollinen kenkäkuva talliporukan kanssa

1. Pyöräilylenkki Annan kanssa 2. Suomen ihana kesä, onneksi nyt tuli vihdoin niitä helteitäkin.. 3. Anna ja Grimi 4. Sweet 18 mansikkakakku