lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kisakauden aloitus

Viime viikonloppuna tuli aloitettua vuoden 2015 kisaaminen. Mun kisakausi tosin ainakin alkaa nyt aika epäaktiivisesti, koska niihin helmikuun kisoihin en päässyt ja nyt seuraavat mahdolliset kisat on vasta toukokuussa. Kuitenkin, viime viikonloppuna oli sekä este- että koulukisat ja molemmissa starttasin Lillillä.

 Lillin harja joskus viime viikolla ennen nyppimistä

Lillin harjaa nypin jo viime viikolla joku päivä ja siitä lähti hirveä kasa jouhia. Silti sain huomata, että se oli liian paksu ainakin jostain kohtaa, kun tein sykeröitä sunnuntaina. Mutta siis lauantai lähti käyntiin sillä, että jaettiin toimihenkilötehtävät ja rakennettiin esterata maneesiin. Kisat alkoivat n. klo. 13:00 40cm luokalla. Olin nostamassa puomeja kaksi ensimmäistä luokkaa, koska Lillillä meni myös toinen ratsastaja 70cm luokassa, joten mun ei tarvinnut laittaa hevosta.

70cm luokan jälkeen nostelin esteitä ja menin sitten hakemaan kisaratsua. Lilli oli heti menossa kun pääsin selkään ja kun aloin ihan kunnolla verkkaamaan, niin tamma tarjosi kovin mielellään laukkaa. Pidätteet eivät meinanneet aluksi mennä läpi ollenkaan, myöhemmin paremmin. Ajattelin, että Lillillä tosiaan on virtaa, niin työstin sitä laukassa aika paljon.


 Verkkaesteinä olivat nro. 6 ja 9, pysty ja okseri. Lilli liikkui reippaasti esteelle tultaessa, mutta sitten vauhti meinasikin aina hyytyä esteelle. Pystylle tuli ihan ekaksi kielto, kun taisin vähän vaan matkustella estettä kohti. Seuraavaksi se putosi pari kertaa, johtuen varmaankin liian löysästä laukasta. Kun sain onnistuneen hypyn niin jätin siihen ja sitten toiseen suuntaan hypyt okserille onnistuivat hyvin. Lilli halusi edelleen kovasti laukata, mutta tuntui sitten kumminkin aina välillä laukkaavan tosi löysästi.

 Laatukuva videolta ja vielä ikkunan läpi

 Lähdin radalle vasta ihan viimeisenä, ei kiva paikka mutta enpä ole pitkään aikaan vikana lähtenyt. Rata on kahta ensimmäistä estettä lukuun ottamatta videolla, koska kuvaaja ei tainnut olla ihan kartalla missä vaiheessa olin menossa. Eka este ylittyi muistaakseni ihan hyvin; katsoin seuraavalle, askel osui jne. Sitten toisena esteenä oli sininen pysty missä alla täytteitä, jotka olivatkin kai vähän jänniä Lillin mielestä. Vauhti vaan jotenkin tyssäsi esteelle, vaikka ei oikeastaan tuntunut selkään pahemmin, että Lilli alkaisi kyttäämään estettä.

Kielto tuli siis toiselle, mutta ei kun ympyrälle vaan ja esteestä sitten puhtaasti yli. Kolmannelle esteelle, pinkille okserille tuli radan paras hyppy ja myös neljäs ylittyi hyvin; Lilli lähti vähän kauempaa niin kuin halusinkin. Vitoselle taas hyppy tuli ihan pohjaan, mutta sen Lilli ylitti kuitenkin kiltisti ja vaikka kutoselle tultiin vähän epämääräisillä laukoilla, niin siitä siististi yli.


 Sitten oli perusrataa jäljellä enää sarja. En ole muuten tainnut ikinä mennä rataa, missä perusradan viimeisenä olisi sarja! Mutta siihen hypyt osuivat ihan hyvin kohdilleen ja mun suoritus oli sitten siinä. Toki harmittaa se yksi kielto, olisi vaan pitänyt olla napakampana menossa, mutta kun yleisesti miettii niin aika hyvin ensimmäisiksi estekisoiksi Lillin kanssa.

Radan jälkeen talutin loppukäynnit ulkona ja hoidin Lillin sitten pois. Piti käydä hakemassa vielä sen fleece maneesista kun unohdin sen sinne laidalle. Kun tamma oli saanut vällyt niskaan, niin suunnistin takaisin maneesiin katsomaan isompia luokkia. Kun kaikki olivat menneet, niin esteradan raivaus ja kouluaidat tilalle. Aitoja väsättiinkin jonkun aikaa, mutta saatin me ne viimein siististi pystyyn.

Ratavideo alkaa siis vasta kolmannelta esteeltä. Videoista kiitokset Tiialle ja Katjalle!


 Sunnuntaina sitten koulukisat ja niistä nyt ei ole mitään kovin tähdellistä kerrottavaa. Taisin saada huonoimman pöytäkirjan mitä olen koskaan saanut, tai ainakin yhden huonoimmista. Ihan ensimmäisistä koulukisoista, missä suoritin perusmerkkiä Rebellä, taisi tulla vielä vähän huonompi. Ihan samanlailla sitä ei ehkä voi verrata C-ratojen pöytäkirjojen kanssa, mutta jos katsoo sitä niin, miten B-radalla kuuluisi kulkea niin ei kyllä läpi päästy, eikä mikään ihme.. :D

Lillillä meni taas sama ratsastaja mun lisäksi kun lauantaina, joten hän laittoikin Lillin suurimmaksi osaksi kuntoon. Menin tekemään lopuksi vain sykeröt valmiiksi, mutta ne eivät onnistuneet sitten yhtään. Törröttivät joka suuntaan eivätkä meinanneet ensin pysyä kasassa.. Vein pöytäkirjoja ekan luokan ja huolehdin ruusukkeista, sen jälkeen pistin kisakamat päälle ja hain taas ratsun edelliseltä ratsastajalta.

 Melkein koko rata suoritettiin näin..

Verkassa Lilli kulki jännittyneenä kouluaidoissa, enkä saanut sitä oikein missään vaiheessa paremmaksi. Porukkaa alkoi tulemaan niin paljon, että siirryin maneesin taakse. Kävin vielä vähän ennen luokan alkua aitojen sisällä, mutta ei onnistunut paljoa sen paremmin. Lähdin taas viimeisenä, joten piti odottaa jonkun aikaa. Kun pääsin maneesiin sisälle, niin verryttelin vielä kaikissa askellajeissa ja sitten vasta Lilli alkoi tuntumaan todella hyvältä.

Laukkasin voltilla jonkun aikaa ja samassa meno oli ihan rentoa ja pystyin lyhentämään laukkaa vaikka kuinka paljon. Sellaiseksi kun olisi saanut hevosen radallakin. Viimeisenä siirryin radalle, ja meno oli miltei alusta loppuun ihan jännittynyttä eikä yhtään sellaista, kuin B-radoilla kuuluisi olla. Tuntui myös ihan hirveältä selkään, ainoat pienet rennommat kohdat oli käyntipätkällä ja pieniä pätkiä laukassa.


 Kaiken tämän epätasaisen ja jännittyneen menon lisäksi mulle tuli totaallinen blackout yhdessä vaiheessa. Menin ihan sekaisin, kun ajattelin laukkojen alkavan jo, mutta olin väärässä suunnassa, vaikka ensin tuli pysähdys keskellä. Tuomari sitten muistutti, mitä pitikään tehdä, aika hyväntuulisen kuuloisesti. Tämä käynti-pysähdys-käynti osuus olikin sitten paras koko radasta, ainoa 6 siitä pöytäkirjaan.

Käynnissä Lilli onkin varsin helppo saada rentoutumaan, mutta harjoitusravissa en sitten millään onnistu siinä. En vaan saa istuttua tarpeeksi hyvin satulaan ja Lilli jännittyy tästä tosi herkästi. No mutta, kuten muutamat sanoivat myöhemmin niin olisi se voinut tästä vielä paljon pahemminkin mennä. Toivottavasti tästä olisi nyt vaan kuitenkin suunta ylöspäin.


 Sitten vielä vähäsen viime tunneista. Toivoin Lilliä maanantain tunnille, koska ajattelin jos saisin kohotettua mielialaa surkean kouluradan jälkeen. Työstettiin mm. loivia väistöjä, peruutuksia, voltteja ja ympyröitä. Väistöt onnistuivat välillä tosi kivasti ja peruutukset tuntuivat myös tarmokkailta ja hyviltä. Kevyessä ravissa meno oli myös mukavan rentoa, mutta sitten se harjoitusravi.. Lantio ei vaan tottele, että pääsisin mukautumaan kunnolla Lillin melko pompottaviin askeliin. Tuli kuitenkin parempi mieli tunnista!

Keskiviikkona keskityttiinkin sitten ihan vaan istuntaan harjoitusravissa, mutta hevonen ei ollut ihan sellainen mitä ajattelin. Menin nimittäin ensimmäistä kertaa Ossilla, joka on siis yksityinen mutta nykyään siirtynyt "eläkepäivillään" osittain tuntikäyttöön. En olekaan sitten ollut niin herkän hevosen selässä ikinä. Ihan erilainen tapaus kun kaikki muut tuntihevoset keskuksella! Tehtiin ensin vähän etuosakäännöksiä kulmissa ja suurin osa tunnista työstettiin istuntaa keskiympyrällä. Piti oikein korostaa lantion liikettä ravissa kevyessä istunnassa. Tässä onnistuin hyvin, mutta kun piti istua siellä satulassa niin ei onnistunut kun vain ajoittain.


Tehtiin myös laukka-harjoitusravi siirtymisiä, mutta useampaan kertaan jouduin keventämään ravipätkät, kun Ossi olisi vaan halunnut laukata. Ei siinä mitään, mä olisin myös voinut vallan mainiosti vaan laukata - sen verran ihana ruunan laukka oli - mutta kun tehtävään kuului myös ne ravisiirtymiset. Pari kertaa mun siirtymiset meinasivat olla mallia normaali laukka - superlyhyt laukka.. Sain onneksi sitten muutamia hyviäkin pätkiä harjotusravissa. Tuli sitten sellainenkin heppa kokeiltua, en olisi ihan heti uskonut, että pääsisin Ossin selkään näin pian! Mukava ja hieno tapaus, mutta omat taidot eivät kyllä riitä ihan noin herkän hevosen ratsastamiseen. :D

Oli muuten todella keväisen näköistä täällä päin maanantaina..

torstai 19. maaliskuuta 2015

Estevalmennus & estetunti

 Maanantaina lähdin Antin estevalkkuun kisahevosella Lillillä, ja olin ensimmäisessä ryhmässä klo. 16.30. Meitä oli vain neljä ratsukkoa, joten oli mukavan pieni ryhmä. Valmennuksessa ei ollut mitään erityistä pääteemaa, maneesissa oli sarja, innari, pieni pysty ja kaksi okseria. Verkattiin itsenäisesti askellajit läpi ja otettiin muutama verkkahyppy pienemmälle ristikolle. Valmennuksesta sain videolle viimeisen radan, mikä menikin aika hyvin!


 Hypättiin kolmen askeleen sarjaa, minkä jälkeen viisi askelta pinkille okserille. Jossakin vaiheessa siltä jatkui vielä kaarros toiselle okserille. Nämä kaksi okseria nousivat alkutunnista koko ajan ja olivatkin viimeisellä kerralla aika massiivisen näköisiä. Korkeutta oli arviolta n. 90cm. Jokainen hyppy oksereille osui hyvin kohdalleen ja itsekin pysyin suhteellisen hyvin mukana, esteen jälkeen piti vain keskittyä pitkiin jalkoihin ja että pääsisin syvälle satulaan.

Tultiin myös innaria, siltä vinottain pienelle pystylle miltä jatkettiin jälleen neljällä askeleella pinkille okserille. Ensimmäisellä kerralla arvioin linjan vinolle pystylle ihan väärin ja tulin esteelle liiankin vinosti, jolloin Lilli päätti ohittaa esteen. Tulin uudelleen ja kaikki esteet ylittyivät hyvin.

 Kiva screenshot muuten, mutta Iitan pää vähän huonontaa näkyvyyttä... :D

 Viimeiseksi tultiin siis rata, mihin kaikki aiemmat tehtävät sisältyivät. Rata näkyykin kokonaan tossa videolla, siinä on ensin vain yksi pätkä toisesta tehtävästä. Ekalle pienelle pystylle ei osunut askel, tai ajattelin Lillin hyppäävän vähän kauempaa, mutta ei hypännytkään. Selvittiin kuitenkin hyvin yli ja loppurata sujui mukavan tasaisesti. Sarjalle sain tehtyä tosi hyvän tien, paikat osuivat kohdalleen ja Lilli liikkui reippaasti, niin kuin liikkui koko valmennuksen.

Videosta kiitos Katjalle!



 Tuntikuvista kiitos Ainolle!

 Sitten tämän viikon tuntiin, missä mentiin myös esteitä. Oli kiva saada kunnon estetreeni ennen kisoja, mutta myös joku koulutunti olisi voinut vielä olla omalta osaltani. Viime koulutunti Lillillä meni hyvin, mutta ravissa työstämiseen olisi ollut vielä tarvetta. No, verkassa sitten vaan työstämistä.

Tunnilla oli myöskin kaikkea sekalaista: pari pystyä ja okseria, kuuden askeleen linja ja askeleen sarja. Katsoin heti aluksi, että aurinko paistoi ihanasti linjan esteille mikä voisi hämmentää hevosta. Tultiin pitkää lähestymistä pystylle ja sille tuli muutamat hypyt aika pohjaan. Sitten hypättiin okseria miltä jatkettiin sille linjalle. Varauduin siihen, että Lilli kieltäisi ekalla kerralla toiselle esteelle. Yritin ratsastaa väliin sen kuusi askelta, mutta poni ei oikein lähtenyt, joten paikkakaan ei ollut ihan paras vikalle esteelle. Kielto sille tulikin. Seuraavalla kerralla epävarma hyppy, mutta yli mentiin ja kehuin tammaa paljon.


 Sitten tultiin sarjaa, miltä jatkettiin kaarre keltamustalle pystylle ja siltä vielä toiselle pystylle. Tämä tie oli aika vaikea, ja ekalla kerralla en ollut keltamustalta jatkamassa heti toiselle pystylle, jolloin kaarre vähän levähti. Muilla kerroilla meni vähän paremmin. Sarjalta vaihtui aina laukat, mutta joka kerta taidettiin tulla pohjaan. Tultiin myös sellaista tietä, missä oli tiukka kurvi pystyltä okserille. Okserille tuli pari kivaa hyppyä ja siltä jatkettiin keltamustalle pystylle, jolle ei tuntunut kertaakaan tulevan mitään erityisen hyvää hyppyä.

 Selitys päällä, mutta poni on hieno

Lopuksi tultiin taas rata, ihan hienosäätäen pienillä esteillä. Hienosäätö ei kyllä oikein onnistunut mun osalta, kun rata ei tuntunut mitenkään siistiltä. Jotkut esteet ylittyivät hyvin, varsinkin toinen okseri, mutta useimmille tultiin jälleen pohjaan. Kyseenalaistin siinä jo vähän Tiinaakin, joka sanoi, että meni ihan hyvin. Tultiin me sitten onneksi vielä radan kuusi viimeistä estettä. Nyt katsoin tarpeeksi ajoissa sarjalla ja kaikki esteet ylitettiin hyvin. Vaikka okserille tultiin taas lähelle, niin olin paremmin takana satulassa enkä lähtenyt kippaamaan eteen.


 Noniin, seuraavaksi sitten kisoihin. Lauantaina on estekisat, sunnuntaina koulu. Pitää vaan yrittää mennä rentona, että näkisi ehkä esteille paikkoja paremmin kuin nyt tällä viime tunnilla. En kyllä ymmärrä mitä mä ajattelin, kun menin pistämään noin paljon vaatteita päälle tunnille. Kun aurinkokin alkoi sitten paistamaan kunnolla, niin tuli ihan hirveän kuuma.. Mutta seuraavaksi kirjoittelen sitten kisoista jotakin sitä tahtia mitä nyt ehdin. Ensi viikolla kun alkaa koeviikko mikä jatkuu sinne pääsiäiseen asti..

Hyvä heppa!

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Ulkotakajalka alle

 Vaikka tunneilta en ole edelleenkään saanut kuvia, niin teki mieli tulla kirjoittelemaan varsinkin maanantain koulutunnista tänne. Viikon päästä on kisaviikonloppu ja hevoset sinne ollaan jo päätetty, mä starttaan sekä koulu- että estekisoissa tällä kertaa Lillillä! Menen 80cm ja K.N. Special luokat.

9.3.

Maanantain tunti oli ainakin omasta mielestäni ihan huippu! Tehtävät - tai oikeastaan vain se yksi päätehtävä oli todella kiva ja tunti muutenkin mukavan erilainen. Ratsuksi tunnille sain Lillin. Tunnilla keskityttiin lähinnä vain yhteen ainoaan pieneen, mutta silti niin hirveän suureen asiaan - ulkotakajalkaan. Koko tunti ratsastettiin hevosen ulkotakajalkaa alle suurien takaosakäännösten ja käynti - laukkasiirtymisien avulla. Tunnin aikana ei ravattu muuta kuin loppuravit.

Tätä oli hauska väkertää :D

Alkuverryttelyjen aikana Lilli tuntui mielettömän hyvältä selkään, jotenkin aivan erilaiselta mitä yleensä aikaisemmin. Edelleen se pelasi kuolaimella jonkin verran, mutta tuli muuten todella hyvin ohjalle ja liikkui myös eteenpäin suhteellisen hyvin pohkeesta. Toisaalta, en olekaan mennyt tammalla koulua vähään aikaan ja olen viime aikoina saanut kuitenkin paremmin kiinni oikeanlaisesta tuntumasta. Tehtiin ensin pitkille sivuille minikokoisia voltteja, joista pikkuhiljaa muokattiin takaosakäännöksen tyyppisiä. Ymmärsin, miten ne piti tehdä, mutta ihan heti en saanut haluamaani reaktiota Lilliin. Kun sitten sain annettua apuja oikein ja vaikutettua siihen ulkotakajalkaan, niin tuntui kyllä selkäänkin ero selvästi.

Käännöksistä laukkaan siirtymiset onnistuivat hyvin, melkein joka kerta siltä askeleelta miltä halusinkin laukan nousevan. Laukasta takaisin käyntiin oli hankalampi, se kun juuri onnistui vasta sitten kun hevosella oli se ulkotakajalka kunnolla alla. Aluksi mulle tuli useampi raviaskel väliin, mutta koko ajan parani ja sitten sainkin usean siirtymisen melkein suoraan käyntiin. Lilli oli myös pari kertaa pysähtymässä heti käyntisiirtymisen jälkeen, mutta pidin sitten vain pohkeen napakasti kiinni niin jatkettiin käynnillä.


Lopuksi vielä työstettiin laukkaa molempiin suuntiin suurella keskiympyrällä ihan samalla ajatuksella, kuin tehtiin niitä takaosakäännösten tyyppisiä. Ensin oikealle en istunut keskellä hevosta, vaan olin vähän kaatumassa sisälle ja seuraavaksi jo liikaa ulkona. Lilli kuuntelee herkästi istuntaa, joten se pyrki ajoittain oikomaan ja kulki jännittyneemmin. Kun sain itseni keskelle satulaa ja laukan tasapainoon, niin meno muuttui hetkessä ihan erilaiseksi. Lilli rentoutui ja tukeutui ohjalle, sekä kulki juuri sitä reittiä mitä halusinkin. Sitä laukkaa olisi taas voinut jatkaa vaikka kuinka kauan, mutta paras oli lopettaa kun sain mentyä melko pitkän pätkän hyvältä tuntuvaa laukkaa. Vasemmalle onnistui vielä paremmin ja sain laukan tasapainoiseksi useamman kerran pitkiksi pätkiksi.

Suoritettiin vielä loppuravit ja Lilli haki hyvin alas. Tämä tunti oli ehdottomasti onnistunein, mitä olen tammalla mennyt ja ainakin tästä jäi nyt hyvä fiilis koulukisoja varten. Ennen kisojahan mulla on vain estevalmennus ja yksi estetunti, joten tässä oli koulutreenaus ennen kisoja. Lillillähän olen aikaisemmin mennyt yhdet koulukilpailut melkein tasan vuosi sitten, 16.3. Eli kisakokemuksia ei paljoakaan ole kertynyt. En ole tammalla hypännytkään koskaan mitään suurempia esteitä, mutta nythän sen sitten näkee millainen tamma on esteradalla.

16.3.2014

 11.3.

Keskiviikkona vuorossa oli puomitunti mihin sain Kertun. Viime koulutunti tamman kanssa meni ihan hyvin, mutta nyt taas tuntui heti tunnin alussa, että en saa yhtään kiinni siitä miten sitä ratsastetaan. Ratsastin aluksi ihan niin, miten ratsastin Lilliäkin, mutta Kerttu ei kyllä rentoutunut juuri yhtään. Puomeja oli pituushalkaisijan suuntaisesti keskellä maneesia ja niiden välissä pujoteltiin tehden muutaman askeleen väistöjä. Ensin käynnissä, sitten ravissa.

Kerttu väisti oikein mukavasti, mutta pitkien sivujen laukkapätkät tuntuivat aika hirveiltä selkään. En vaan ikinä opi istumaan siellä Kertun laukassa. Tultiin lopputunti C-päädyn ympyrällä olevaa puomia. Ensin normaalisti, toisella ympyrällä vaihdettiin laukka. Ajattelin heti, että laukanvaihdot tulisivat olemaan hankalia, ne kun yleensä on Kertun kanssa aika vaikeita. Yksikään vaihto ei onnistunut koko tunnin aikana, kerran etupää vaihtui puomin jälkeen. En saanut annettua riittävän suuria apuja oikeaan aikaan. Tyytyväinen olen kuitenkin siihen, että näin useammin kuin ennen askeleen puomille ensimmäisellä ympyrällä.

 Kerttu 30.4.2014
    

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Hiihtoloman ratsastus Vironmäellä


Nyt vihdoin päivittelyä tännekin, kun keskiviikkona Noora tuli kuvaamaan estetuntia minkä menin Vironmäellä. Kiitos siis Nooralle kaikesta materiaalista! Postauksia ei siis ole ilmestynyt ihan vain sen kuvien puutteen takia. Viime estevalmennuksesta olisi ollut tosi kiva saada jotakin, mutta kukaan ei päässytkään paikalle kuvaamaan. No mutta, nyt tähän hiihtoloman estetuntiin minkä menin Mitulla. En ollutkaan sillä mennyt taas yli vuoteen, koska en saanut tammaa kesällä leirilläkään millekään tunnille. Viime estetunti taas sen kanssa meni aika penkin alle silloin keväällä 2013, joten oli tosi kiva päästä taas hyppäämään tammalla.

Alkuverryttelyissä yritin ottaa heti sellaisen otteen, että Mittu käyttäisi kunnolla myös takajalkojaan ja kevenisi edestä. En siinä ihan heti onnistunut. Tamma painoi tapansa mukaan melkoisen paljon kädelle, mutta useampien voimakkaiden puolipidätteiden jälkeen se muuttui vähän pehmeämmäksi suusta. Tultiin alkuverryttelyissä myös pitkien sivujen puomeja ja ne ylittyivät joka kerta aika kivasti. Kun piti siirtyä pariksi askeleeksi käyntiin ennen puomeja, niin pidätteet eivät meinanneet mennä heti läpi. Ensimmäisellä kerralla Mittu myös unohti takajalkansa puomeilla.


 Pari kertaa tultiin puomit myös kevyessä istunnassa pitkän myötäyksen kanssa ja tämä sujui ihan hyvin. Seuraavaksi verryteltiin itsenäisesti laukassa pääty-ympyröillä ja suorilla urilla. Otin pari pitkää sivua vähän reippaampaa laukkaa ja Mittu lähtikin oikein hyvin pohkeesta eteen. Laukkojen jälkeen alettiin hyppäämään ja tultiin ensin pelkästään kavaletteja jotka olivat C-päädyssä. Väleihin tuli yksi laukka-askel ja vielä melko lyhyt sellainen, joten arvasin heti, että Mitun kanssa olisi vaikea saada ne askeleet mahtumaan väleihin.


 Aika ahtaaksi välit jäivätkin, mutta oikeastaan kavaletit sujuivatkin ihan hyvin. Ainakin videolta näytti paljon paremmalta mitä ajattelin. Selkään ne tuntuivat aina vähän sähläykseltä. Sen kyllä huomaa hyvin, kun olen ainakin ekoilla kerroilla vähän liian pystyssä ylävartalolla enkä pääse niin hyvin mukaan hyppyihin. Tehtävään lisättiin kavalettien lisäksi innari. Kavaletteja ennen sain laukan tuntumaan tosi hyvältä selkään, mutta sitten energia hyytyi ihan kun pääsin tehtävään ja kavaleteilta jatkettiin innarille kaarre vastalaukassa. Innari ylittyi kuitenkin hyvin.

Tultiin sitten innari toisin päin ja sen perään pysty sekä ristikko. Tehtävä sujui kokonaisuudessaan hyvin ja Mittu liikkui edelleen mukavan reippaasti. Sitten tultiinkin kaikki esteet ratana ja kuten kaikki muutkin tehtävät, myös rata näkyy kokonaan videolla. Sekin sujui muuten hyvin, mutta innarin jälkeen kun mun piti vaihtaa laukka, niin en saanut pidättettä millään läpi. Kaikki hypyt sain kuitenkin kohdalleen.


Ihan lopuksi tultiin vielä kertaalleen kavaletit, mutta mun osalta ei kyllä ollut paras kerta se viimeinen. Laukka hävisi keskimmäiselle kavaletille kokonaan, mutta oikeastaan muuten meni ihan hyvin. Sitten vaan loppuverryttelyt, kaarron kautta talliin ja hevoselle viltti niskaan. Olen tyytyväinen tuntiin, se sujui kokonaisuudessaan tasaisen hyvin. Oli myös paljon onnistuneempia hyppyjä mitä silloin edellisellä estetunnilla Mitun kanssa!