tiistai 28. lokakuuta 2014

Kisaviikonloppu - koulukisat

Sunnuntaina menin tallille vähän ennen yhdeksää ja ehdin hetken nyppiä Iitan harjaa ennen kun piti mennä maneesitupaan toimihenkilöiden tehtäväjakoon. Sen jälkeen palasin nyppimään ja sitten tein Tiian kanssa harjaan sykeröt. Toisen luokan ensimmäinen verkkaryhmä lähti siinä jo maneesille ja mä otin Iitan pesariin harjaukseen. Pesin tamman jalkoja vähän ja selvitin hännän kunnolla. Sitten vein sen takaisin karsinaan ja pistin sekä itseni että hevosen kuntoon.

Talutin Iitan pihalle, kiristin vyön ja nousin kyytiin. Kävelin maneesin taakse, missä odotettiin vähän aikaa, että toinen verkka alkaisi. Verkassa tein paljon siirtymisiä, niin kuin olin suunnitellutkin ja tuntui, että sain pidätteet ihan hyvin läpi. Loivan tietä kävin tarkasti läpi ja harjoittelin keskiravia, mutta ei se erikoisemmin irronnut.


Välillä oli taas vähän häslää kun kaikki menivät erisuuntiin, enkä saanut moniakaan teitä tehtyä ihan niin kuin olisin halunnut. Sain kuitenkin käytyä läpi edes vähän kaikkia radan juttuja ja radalle lähdin meidän verkkaryhmästä toisena.

Rata meni kaikinpuolin tasaisesti, pääsin menemään melkein kaikki tiet hyvin ja siirtymiset oikeissa pisteissä. Arvostelussa katsottiin jo hevosen muotoa ja muuta tälläistä, mistä toki vähän rokotettiin melkein joka kohdassa, kun en saanut Iitaa kulkemaan mitenkään erikoisesti. Parhaiten onnistui pituushalkaisijat alussa sekä lopussa, niistä sain 7.


Niin tosta, että sain melkein kaikki tiet huolellisesti, niin toisessa laukassa menin vähän sekaisin mitä piti tehdä. Tarkoitushan oli I:stä laukka, vasemmalle uraa pitkin ja päädystä pääty-ympyrä, mutta mä lähdin ympyrälle jo I:stä ja sitten tein vähänniinkuin yhden kulman ympyrälle. Sen näkee kyllä selvästi videosta, mutta ei tästä kuitenkaan tullut huonompaa numeroa kuin 5,5.


Laukasta siirtyminen suoraan käyntiin onnistui paremmin mitä olin ajatellut! Videolla juuri sitä siirtymistä ei näy, koska kamera päätti katkaista videon siihen.. En oikein tiedä miksi se tekee välillä niin, onko muilla kokemuksia tälläisestä ongelmasta? Tosiaan, radasta sain 58,20% ja olin sijalla 7/12. Suorituksen jälkeen kävelytin Iitan taas pihalla ja hoidin sen tallissa pois.



Menin maneesitupaan taas katsomaan viimeisiä ratoja, joiden jälkeen purettiin kouluaidat pois ja pidettiin vielä pikku palaveri maneesituvassa. Siivottiin kaikki paikat ja sitten olikin taas yksi kisaviikonloppu ohi. Seuraavaksi suurempaa ohjelmaa on 10.11. Antti Jauhiaisen estevalmennus, minne ilmottauduin tässä eilen, sekä seuraavat kisat ovat 29.-30.11 seuran mestaruudet. Jännää mennä taas pitkästä aikaa valkkuun!

maanantai 27. lokakuuta 2014

Kisaviikonloppu - estekisat

Yksi kisaviikonloppu on taas takana ja kokonaisuudessaan oon tosi tyytyväinen viikonloppuun. Lauantaina meillä oli ensin koulupäivä, joten estekisat pidettiin iltakisoina. Mentiin Tiian kanssa tallille puoli kolmen aikoihin ja päästiinkin heti katsomaan rata läpi. Kaikissa luokissa oli sama kahdeksan esteen rata ja se vaikutti mukavan yksinkertaiselta, kun oli vain suoria linjojakin pari.

Väiskin kanssa kuitenkin ajattelin, että voisi olla muutama vähän haastava kohta, kun piti esimerkiksi mennä seinän ja esteen välistä eikä siinä ollut kauheasti tilaa. Kun rata oli selvä niin menin hoitamaan Väiskiä. Ruuna oli aika häslä karsinassa, mutta ainakin se oli tosi puhdas. Verkkaan lähdössä tuli vähän kiire.


Verkassa Väiski oli aika hyvä ja kaikki hypyt onnistuivat ihan kivasti. Hypyt lähtivät vähän kaukaa aina välillä, mutta pääsin jokaiseen mukaan ja sain pidätteet läpi. Radalle lähdinkin ihan ekana. Ensimmäinen pysty ylitettiin vähän kaukaa, mutta hyvin. Toiselle tultiin ristilaukalla, mutta puhtaasti päästiin ja sitten kolmannelle otin varmuuden vuoksi raviin, että pääsisin huolella seinän ja esteen välistä.

Hypystä tulikin sitten aika outo ja Väiski punki vasemmalle. Otin uudelleen raviin, ohitin ykkösesteen ja nostin sitten taas laukan. Suhteutettu linja onnistui hienosti viidellä askelella, minkä jälkeen korjasin laukan ja suuntasin sarjalle. Sieltä tulikin se 4 virhepistettä, sillä mentiin B-osasta ohi. Väiski oli aika vahva suusta, että kai me mentiin turhan lujaa ja kun heppa lähti oikealle jo ekalta esteeltä, niin siitä oli helppo sujahtaa seuraavasta ohi.


En ollutkaan Väiskillä hypännyt ikinä sarjaa. Otin uudelleen ja ylitettiin nyt molemmat hyvin. Tokavikalle esteelle tuli hieman mongertelua ja hassu hyppy, mutta ei pudonnut. Viimeiselle otin suosiolla pitkän tien, että ehdin korjaamaan laukan ja vähän taas rauhottamaan tilannetta. Vika pysty mentiin hieman läheltä, mutta puhtaasti ja lopuksi kehuin Väiskiä paljon.


Radassa toki vähän harmitti se sarja, mutta olen kyllä tyytyväinen muuten. En tosiaan kumminkaan ollut montaa kertaa Väiskillä hypännyt, enkä ikinä sarjaa. Oli kiva hankkia ruunalle lisää kisakokemusta ja muutenkin päästä koittamaan vähän erilaista hevosta radalle. Tiia meni Iitalla myös 60cm, joten tamma sai hetken odottaa tallissa ennen kun otin sen taas maneesiin 80cm verkkaan.


Iitankin kanssa verkka onnistui hyvin. Vähän tamma oli hidas pohkeelle, mutta parani loppua kohden. Hypyt onnistuivat pystylle hyvin, okserille kaarteessa sai ratsastaa kunnolla eteen, enkä ekalla kerralla ihan onnistunut siinä. Sain okserillekin kuitenkin sitten hyvän hypyn ja päätin jättää siihen.

Radalle lähdin kuudentena. Ekalla pystyllä puomi kolahti pienesti, mutta ei pudonnut onneksi. Iita vaihtoi ristilaukasta oikeaksi, eli tultiin vastalaukalla toiselle, mutta onneksi kaarre oli niin loiva ettei se haitannut yhtään. Sain sen kahdeksan askelta. Kolmas, suhteutettu linja ja sarja sujuivat kaikki hienosti. Etenkin molempiin suoriin teihin olen tosi tyytyväinen!


Kaarteessa tokavikalle esteelle Iita punki kovasti sisäpohjetta vastaan, mutta pääsin kuitenkin suunniteltulle tielle. Laukka levisi jonkin verran, ja esteelle ratsastin vain eteen, ettei tulisi mitään töpöaskelia. Hyppy lähti vähän kaukaa, mutta mentiin helposti yli. Vikalle otin vähän kiinni, mutta olisi pitänyt ottaa vielä lisää, koska vika askel jäi edelleen lyhyeksi. Puhtaasti kuitenkin, eli puhdas suoritus ja siitä punavalkoinen ruusuke!

Videoista kiitos Veeralle!

Kävelytin Iitan pihalla ja hoidin sen sitten pois. Ehdin katsoa vielä muutaman viimeisen suorituksen 100cm ja 110cm luokissa, sitten purettiin rata pois ja laitettiin kouluaidat tilalle. Siinä se ilta sitten menikin. Oli tosi kiva saada lisää puhtaita 80cm suorituksia, vaikka rata olikin lyhyempi, kun ei ollut uusintaa.

perjantai 24. lokakuuta 2014

Kisatreenit suoritettu

Viikko taas vierähtikin jo, mutta postausta en kirjoittanutkaan niistä Vironmäen kuvailuista. Torstaina nimittäin otin enemmän videoita ja vaikka muutamat kuvatkin onnistuivat maneesissa, niin ei ne mitään erikoisia ollut. Perjantaina sitten suunnitelma meni vähän mönkään kun mun piti siis mennä kuvaamaan Nooran tuntia, mutta en ehtinytkään..

Nyt kuitenkin vähän tunnelmia tämän viikon tunneista, mitkä olivat siis treeniä kisoihin jotka ovat viikonloppuna. Aluksi suunnittelin meneväni Iitalla estekisoissa 80cm luokan ja koulussa K.N Specialin, mutta suunnitelmaan tuli pieni lisäys, sillä menen nyt myös Väiskillä 60cm luokan. Kisat ovat ihan rennot, sillä osallistujia ei ole kovin montaa ja kaikki ovat keskuksella käyviä/tuttuja.

20.2.-14 erikoisesteitä

Maanantain tunnilta on videomateriaalia, mutta sitä en ole vielä saanut joten ehkä sitten myöhemmin. Muuten mennään vanhoilla kuvilla. Tosiaan, menin maanantaina Väiskillä estetunnin, enkä ollutkaan vielä mennyt ruunalla tänä syksynä. Muutenkin olin kai hypännyt sillä vain kerran. Ruuna oli kovin innoissaan esteistä!

Harjoiteltiin esteitä kaarevalla uralla, mikä tuotti mulle ongelmia kun kaarre venyi ulos joka kerta, vaikka kuinka yritin ulkopohkeella ja -ohjalla ratsastaa. Aina Väiski ujuttautui ohi viimeisen esteen jälkeen olevasta puomista. Parani kuitenkin vähäsen loppua kohden. Tehtiin myös laukanvaihtoa yhdellä esteellä ja ne olivatkin paljon helpompi juttu. Onnistui joka kerta ja Väiski oli tarmokkaana menossa.


Olihan se vähän taas hakua, miten ruuna oikein toimikaan, mutta ihan hyvillä fiiliksillä kuitenkin oon kisoihin menossa! Koitan vaan saada pysymään rauhallisen tahdin ja hyvät tiet. Meidän piti tunnilla laskea kaarevalla askeleet, mutta siihen en ehtinyt oikein keskittyä kun sen verran vauhti kuitenkin aina kiihtyi.

Sitten keskiviikkona oli vuorostaan koulutreeni minkä menin Iitalla. Tehtiin kaikenlaista mitä k.n.:ssä on, eli mm. voltteja, loivaa kiemurauraa, kolmen askeleen käyntisiirtymisiä, laukkalävistäjää ja laukasta käyntiin siirtymisiä. Mentiin suurin osa tunnista puomien sisällä lyhyen radan alueella.

14.4.-14

En muistanutkaan miten jyrkkä loiva kiemuraura oikeasti on lyhyellä radalla. Alkoi se sujumaan kuitenkin parin kerran jälkeen hyvin, Iita vaan oli melko kova kädelle niinkuin yleensä. Volteilla mun täytyy vaan muistaa kunnolla se kääntävä ulkopohje, kolmen askeleen käyntisiirtymisiin oon tyytyväinen.

Laukan kanssa sitten ei ollut muuten mitään suurempia ongelmia, mutta se suoraan käyntiin siirtyminen on varmasti hankala radalla. Tunnilla kun en onnistunut siinä kunnolla kertaakaan. Parilla kerralla Iita ei päässyt ravaamaan ihan hirveää pätkää, mutta vähän kuitenkin. En vain saanut niitä pidätteitä kunnolla läpi, joten verkassa teen kyllä tosi paljon siirtymisiä.

28.4.-14

Tämäkin tunti meni kuitenkin ihan perushyvin. Koitan kouluradastakin saada vain kohtuullisen hyvät prosentit ja sellaisen radan tietysti mihin olisin itse tyytyväinen. Mitenkään erikoisesti en saa Iitaa kulkemaan, mitä B:n radoissa jo katsotaan, mutta ainakin koitan tehdä oikein huolelliset tiet ja siirtymiset.

Mitä pidätte uudesta bannerista/ulkoasusta?

Loppuun vielä pakko lisätä pari täällä julkaisematonta kuvaa 2013 kesän ratsasteluista kun menin Mitulla! Sain nämä kuvat Saaralta viime viikolla. :)

25.6.-13 irtotunti

 31.7.-13 Pirkko Herdin kenttävalmennus, hieno Mittu!

keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Kesän suosikit

1. Kerro mistä sait haasteen
2.
Kerro vähintään viisi kesän suosikkia (kategoriat on vapaavalintaisia)
3.
Haasta vähintään viisi uutta blogia mukaan

Siinäpä kesähaasteen säännöt ja itse sain tämän hauskan haasteen Katjalta. Vieläpä juuri sopivaan aikaan lomaviikolle, kun mitään sen erikoisempaa ei tapahdu. Tosin huomenna ja ylihuomenna meen Vironmäelle kuvaamaan, joten sieltä ehkä sitten jotakin!


1. Suosikki matka
Kesällä en ihan hirveästi käynyt missään, muuten vähän vaan Suomen sisällä jossakin, joten matka Kreetalle oli ylivoimaisesti paras. Viikko oltiin siellä ja vielä löydettiin ihan uusia hienoja paikkoja, vaikka ollaan jo koluttu melkein koko saari läpi. Oli kiva taas muutaman vuoden jälkeen päästä sinne ja vielä erilaisella porukalla mitä ennen.


2. Suosikki tapahtuma
Tietenkin esteleiri Vironmäellä! Oltiin odotettu yläaittaporukalla sitä leiriä niin pitkään ja laskettiin päiviä yli 200:sta. Viimein leiri tuli ja myös meni niin äkkiä ohi. Meidän yläaittaporukka oli siis Katja, Ellen, Mia, Noora ja mä. Sain tavata Ellenin ja Mian, sekä piiitkästä aikaa Katjan, jonka kanssa olin samalla leirillä 2010! Oli tosi kiva päästä Nooran kanssa samalle leirille ja kaikki muutkin leiriläiset olivat tosi kivoja!

 Emppu, Noora, Katja, minä, Annika, Jenni, Mia, Iida, Nea ja Ellen

3. Suosikki ratsu
Kesällä ratsastin yhden irtotunnin Miksillä ja muuten sitten leirillä. Kun aloin miettimään niitä tunteja ja kenellä kaikilla menin, niin sieltä suosikiksi nousi kyllä Rane. Sillä menin leirin molemmat rataestetunnit ja molemmilla tunneilla ruuna oli tosi hyvä! Päästiin kaikista erikoisemmistakin esteistä heti ekalla kerralla yli ja Rane liikkui kivasti eteenpäin. Toki moni muukin heppa oli tosi kiva, kuten esimerkiksi Miks, Eppu, Taru sekä tietenkin Kerttu.


4. Suosikki hetket
Nappasin tähän nyt kaksi pientä suosikkihetkeä, mitkä nousivat ensin mieleen kesältä ja mitkä eivät ole leiriltä. Ensimmäisenä siis juhannus, minkä vietin Nooralla. Käytiin mm. katsomassa kokkoa ja matka sinne on aika ikimuistoinen.. Toisena se kun menin äidin ja iskän kanssa Lahteen päiväristeilylle, jonka jälkeen söin turkinpippuripehmiksen mikä oli niiin hyvää! :P  


5. Suosikki leivos
Leivoin taas jonkun verran kesällä, mm. erilaisia muffineja ja piirakoita. Suosikiksi nousi ehdottomasti mariannejuustokakku, mikä onnistui yllättäen heti ekalla kerralla tosi hyvin! Yleensä kun en ikinä onnistu tekemään mitään uutta heti yhdellä kertaa.. Juustokakku oli niin hyvää ja pitäisi tehdä sitä taas jossain vaiheessa. Resepti täältä.


6. Suosikki kuvat

Ensin suosikki kuva missä olen itse. © Eevi

Sitten muutama muu kuva kesältä, mitkä erottuivat selvästi muista.


Haastan: