lauantai 28. kesäkuuta 2014

torstai 26. kesäkuuta 2014

Enää vain pari päivää...

... nimittäin leirin alkuun! Sunnuntaina suuntana Nooran kanssa on siis Vironmäki ja siellä nähdään mm. Katja, Mia ja Ellen. Ollaan jo hirmu pitkään odotettu tätä ja nyt siihen on enää vain pari päivää! Tosi kiva nähdä meidän leiriporukka ja muutenkin päästä taas Vironmäelle leirille, kun viimeeksi olin 2012. Kyseessä on siis esteleiri, eli ainakin puolet tunneista liittyy esteisiin. Toivottavasti ei sataisi kauheesti leirin aikana, että puisto olisi hyvässä kunnossa. Blogi on nyt muutenkin ollut vähän hiljaisempana, mutta ainakin varmasti postauksia ei tule 30.6.-4.7.

Ennen leiriä tehdään vielä yksi postaus Nooran kanssa, mitä meiltä oltiinkin toivottu. Sen jälkeen blogi sitten hiljenee taas vähäksi aikaa, mutta leirin jälkeen onkin tulossa rutkasti postauksia ja sitäkin enemmän kuvia! Nyt loppuun vielä muutama muokattu kuva, mitkä olen tehnyt jo aika kauan aikaa sitten. Aina välillä tulee muokkailtua kuvia jos löytyy kivoja tekstejä ja julkaisen niitä silloin tällöin sitten tännekin.


Kertokaa toki mistä kuvasta tykkäsitte eniten! Onko teillä vielä leiri edessä vai joko olette käyneet?

perjantai 20. kesäkuuta 2014

Hyvin sujui laukkoihin asti

 Mun piti mennä skootterilla tallille mutta taas vaihteeksi alkoi satamaan ihan kunnolla ja sain sittenkin autokyydin. Tallilla katsoin listasta kenellä menisin, mutta sain selville vasta, että vapaana oli enää Taru ja Miks. Mietin siinä, että mulle olisi aika sama kummalla sitten menisin ja kun menin talliin niin selvisikin, että meen Miksillä koska Minna oli jo harjailemassa Tarua. Hain ponin harjapussin ja aika pian Noorakin tuli auttamaan harjaamisessa. Miksillä olin aikasemmin mennyt vain yhden koulutunnin vuonna 2012 ja sitten sen estetunnin mistä kirjoitin tännekin, että paljoa en kyllä ole sillä ratsastanut.

Laitoin ruunalle suojat ja pintelit, myöhemmin varusteet ja kun kaikki oltiin valmiita niin suunnattiin maneesiin. Alkukäynneissä tapansa mukaan Miks tuntui hirrmuisen tahmeelta, mutta kun lähdettiin ravaamaan niin se alkoi liikkumaan ihan hyvin. Tehtiin aluksi hetki vain pääty-ympyröitä ja mun piti keskittyä, etten ratsastanut vaan liikaa sisäpuolen avuilla vaan enemmänkin ulkopuolen.


Tehtiin sitten loivia kiemurauria ja vähän myöhemmin lisättiin voltit kulmiin ja I:hin. Loivalla piti pari kertaa ratsastaa ravia vähän lyhyemmäksi. Mulla ongelma oli, että sen lyhennyksen jälkeen en saanut ravia enää takaisin normaaliin tempoon ja vähän aikaa jätinkin lyhennykset kokonaan pois, että saisin ravin tarmokkaaksi. En siinä tosin onnistunut kovinkaan nopeasti, mutta muuten voltit ja tiet onnistuivat ihan hyvin kun muistin ulkopuolenkin avut. Seuraavaksi siirryttiin pituushalkaisijalle, missä piti ratsastaa vähän avoa.

Ei kuitenkaan tehty avoa pituushalkaisjalla kauaa, kun siirryttiin jo välikäynteihin ja niiden jälkeen laukkatehtävään. Tähän asti tunti oli sujunut hyvin siihen nähden, että menin taas niin pitkästä aikaa Miksillä. Laukkatehtävä oli kuitenkin sellainen, että ihan vaan pituushalkaisija laukattiin ja myöhemmin myös pitkät sivut. Tai olisi pitänyt laukata, en mä saanut kunnon laukkaa edes nostettua kertaakaan pitkille sivuille...


Pituushalkaisijalle sain nostettua laukan aika usein, mutta nostot eivät olleet mitään kauneimpia. Myös laukka jäi aina tosi tahmeeksi ja mun istunta näytti ihan hirveeltä, videoissakin noissa parissa pätkissä varsinkin jalka on ihan väärässä paikassa.. Tuntui, että pompin hirveesti laukan jälkeisessä ravissa, mutta kun ensin tehtiin avoa pitkille sivuille, niin se onnistui sentään kerran ihan hyvin. Kuitenkin, oon ihan tyytyväinen tuntiin koska raviosuudet menivät sen verran hyvin ja mun istunnassa oli varmaan aina joku syy silloin kun en saanut laukkaa nousemaan, sen verran herkkä kun Miks on ainakin suusta.

Kuvista kiitos Nooralle sekä Jennille, videosta kiitos Nooralle!


Nyt alkaakin jo leiri lähestyä, viikon päästähän se jo melkein on! Ensi viikolla tulossa ainakin jotakin postausta ja sitten leiriviikosta 29.6.-4.7. tulee jokaisesta päivästä erikseen postaus.

torstai 19. kesäkuuta 2014

16.-17.6 koostevideo



Koosteessa näkyy vähän tunnelmia molemmilta päiviltä Vironmäeltä sekä Kopseen estekisoista. Kohta lähden tästä ajelemaan tallille ja puoli seiskalta alkaa koulutunti. En tiiä vielä yhtään kenellä meen eikä mulla nyt mitään erityisiä toiveitakaan ole, joten aivan sama kenet saan tunnille!

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Parin päivän tapahtumat

Maanantaina ja tiistaina olin Vironmäellä kuvaamassa, kun Noora, Minna ja Jenni ratsastivat itsenäisesti. Molempina päivinä satoi, joten ne menivätkin maneesissa mutta kuvat onnistuivat onneksi sielläkin ihan kivasti kun oli niin valoisaa. Maanantaina niillä oli käytössä Leo, Santti sekä Vili ja lähinnä kuvasin siis Nooraa ja Leoa.  Ne menivät mm. kolmikaarista, väistöä loivilla sekä laukkasivat myös kolmikaarisella. Kaikilla näytti menevän hyvin, mitä nyt Leolla oli väistöissä vähän kiire.


 Maanantaina illalla sitten Myrskylässä laivakuopalla oli Kopseen estekisat jotka alkoivat kuudelta. Ensin satoi ihan kaatamalla, mutta sitten se vähän hiljentyi joten päätettiin mennä katsomaan. Myöhemmin alkoi kuitenkin taas satamaan ihan kunnolla, joten siellä sitten kyhjötettiin hienosti sateenvarjon alla mistä koitin myös kuvata. Osallistujia ei ollut montaa, mutta tunti siellä kuitenkin meni. Luokkia oli puomiluokasta 80cm asti, mutta parissa luokassa oli vain yksi osallistuja.

Kisat  olivat jotenkin tosi häslät, eikä kuulutustakaan meinannut kuulla yhtään. Ihan hyvin kuitenkin useimmilla meni radat ja sain näpsittyä kivoja kuvia. Toki siellä tuli myös hylkyjä, mutta kukaan ei ainakaan tippunut. Lisää kuvia saattaa löytyä, joten jos joku osallistujista nyt sattuu tätä lukemaan niin lisää kuvia saa pyytämällä.


Sitten eilen mentiin tallille vähän aikasemmin, koska piti mennä ratsastamaan ennen kun toiset tulisivat maneesiin tunnille. Nyt käytössä oli Leo, Vili sekä Rupiini joista Noora meni tälläkertaa Vilillä. Ihan aluksi harjasin Minnalle Rupiinin valmiiksi ja pian he lähtivätkin maneesille. Tälläkertaa he menivät mm. kahdeksikkoa, voltteja, keskiympyrää, väistöjä sekä tekivät laukkasiirtymisiä ravista, käynnistä ja pysähdyksestä. Aluksi Minna ja Jenni vaihtoivat hevosia aika pian, ja kohta Rupiinilta lähti satulakin pois kun Jenni päätti mennä ilman.

Ihan hyvin näytti niillä menevän tänäänkin, mutta kuulemma eilen meni ainakin Jennillä paremmin Vilin kanssa. Yhdessä vaiheessa toiset tulivat jo pystyttämään esteitä maneesiin ja kun nää olivat päässeet pois maneesista ja hoitaneet hepat pois, niin jäätiin Nooran kaa vielä katsomaan + kuvaamaan estetuntia. Sieltä ei kuitenkaan ole kuvia tänne, kun kuvattiin toisten kameroihin.


Näistä kahdesta päivästä on tulossa myös koostevideo, jonka julkaisen varmaan ylihuomenna. Eilen varasin muuten myös paikan torstain irtotunnille mikä on sitten illalla klo. 18.30-19.30. Se on siis koulutunti ja tosi kiva päästä taas pitkästä aikaa ratsastamaan Vironmäellä! Tosin, eihän siihen leiriinkään enää montaa päivää ole! Toivottavasti saisin jonkun kuvaajan tunnille, siitä tulee postausta sitten varmaan viikonloppuna. 

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Friendship test



Ensi viikolla maanantaina ja tiistaina olen menossa Vironmäelle kuvaamaan kun Noora ratsastaa, että sieltä varmaan tulossa seuraavaksi postausta. Kommentoikaa toki mitä tykkäsitte tästä videosta! :)

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

When you're happy like a fool

Niin se ensimmäinen lukuvuosi meni ratsastuslukiossa ja nyt on sitten loma. Vuosi meni ihan hirmu nopeesti ja siihen sisältyi vähän kaikenlaista. Tein tälläisen videon mun ja Iitan yhteisistä hetkistä lukuvuoden aikana. Tamman kanssa kun työskentelin kuitenkin ylivoimaisesti eniten keskuksen hevosista. Materiaalia Iita- kansiossa on ihan hirveesti, joten poimin vaan jokaiselta tunnilta/kisoista jotakin. Iitalla menin ensimmäisen tunnin 5. syyskuuta 2013 ja nyt viimeisen 19. toukokuuta 2014. Tammalla osallistuin kolmiin este- sekä yhtiin koulukisoihin.

 Mua alkoi ärsyttämään blogin edellinen "nimi", mikä ei oikeastaan ollut edes kunnollinen nimi, joten nyt uudessa bannerissa on vähän lyhyempi teksti. En vieläkään tiedä ihan varmasti, minkä lopullisen nimen antaisin blogille, mutta katsotaan jos jossakin vaiheessa keksisin jonkun mukavan. Tuosta bannerista ainakin nyt pidän ja se onnistui hyvin! Saa laittaa kommenttia tulemaan, mitä itse pidätte tuosta. :)

Mutterista laatua paremmaksi!


Kesäloman suunnitelmia?
Viime kesä mulla oli aika täynnä kun oli mm. ripari ja leiri + paljon muuta pientä ohjelmaa, mutta tämä kesä on varmaankin mun kohdalta aika rento. Varsinkin nyt kesäkuussa mulla ei taida olla oikein mitään erikoisempaa ohjelmaa. Haluaisin tosin mennä ainakin Sannan irtotunnille/tunneille jos siellä vaan on vielä tilaa.

Sitten heinäkuulle onkin enemmän suunnitelmia, nimittäin ensimmäisellä viikolla on Vironmäen esteleiri, minne menen Nooran kanssa ja sinne tulevat myös mm. Katja, Ellen sekä Mia! Katjan kanssa oltiin samalla leirillä vuonna 2010 ja Elleniä tai Miaa en ole tavannut vielä ollenkaan. 28 päivän päästä sitten nähdään!

2012

Heinäkuun toisella viikolla olisi sitten kohteena Kreeta! Mennään yhden hotellin lähelle, missä oltiin yhdessä vaiheessa monta kertaa peräkkäin kun oltiin pieniä. Tosi kiva päästä taas katselemaan tuttuja maisemia ja muutenkin on ihanaa mennä ulkomaille! Sinne tulee siis serkku mukaan ja voisin yrittää ehkäpä jotain postausta kehitellä sitten sieltäkin.

Heinäkuussa on pakko myös mennä kuvaamaan Piken kenttävalkkuja! Toivottavasti sää suosii että silloin olisi aurinkoista niin saisi kivoja kuvia. Muutenkin aion kyllä kuvata paljon kaikkea mahdollista kesän aikana, nauttia auringosta kunhan se taas ilmaantuisi ja syödä tottakai paljon jäätelöä. Tietysti koitetaan myös nähdä Nooran kanssa muutenkin paljon kuin vaan leirillä!