torstai 30. tammikuuta 2014

Vastalaukkoja

Mielikuvituksellisia otsikkoja, mutta menkööt. Tässä on parhaillaan koeviikko menossa, mutta sain nyt kirjoteltua viime tunnista, saa nähdä milloin ehdin kirjoittaa estetunnista. Koulutunnin tälläviikolla menin Cassulla ja pakkasta ei ollut kauheen paljoa, joten laitettiin satulat. Cassulla olisi voinut olla aika mielenkiintoista mennä ilman satulaa, ainakin olisi ollut tosi leveä selkä missä istua. Ruuna käyttäytyi kiltisti karsinassa kuten aina mutta maneesissa kaarrossa se yritti kovasti hiippailla eteenpäin kun nousin kyytiin.

Tunnin pääaiheena oli taas asetukset ja koko tunti mentiin muuten uralla, mutta aina pitkän sivun alkuun piti tehdä voltti. Heti ensin lähdettiin käynnissä ratsastamaan voltilta pitkä sivu hevonen asettuneena sisällepäin. Cassu tuntui taas aluksi vähän hassulta ennen kun totuin paremmin sen liikkeisiin, mutta ruuna kuunteli apuja aika kivasti. Parin kerran jälkeen asetus piti vaihtaa ulospäin ja se tuntui vielä helpommalta.


 Siirryttiin sitten raviin ja tehtiin ihan sama juttu, ensin asetus muutaman kerran sisälle ja sitten ulos. Ravissa meinasin päästää Cassun vain humputtelemaan pitkänä eteenpäin, milloin kulmissa ei oltu yhtään tasapainossa ja se tuntui selvästi selkään. Koitin sitten keskittyä kunnolla ratsastamaan jokaisen askeleen, mutta en silti oikein saanut Cassua kunnolla teräväksi. Asetukset onnistuivat kuitenkin ihan hyvin, välillä tosin aloin jo vähän taivuttaakin.

Pidettiin välikäynnit ja laukkatehtävänä oli yksinkertaisesti nostaa laukka pitkän sivun alusta ja laukata sivu. Ensin tultiin pari kertaa ihan myötälaukkaa ja laukattiin päätykirjaimeen asti. Mietin, että Cassun kanssa pitkään suoraan laukkaaminen voisi olla aika vaikeaakin kun ruunan laukka on semmoinen iso ja olihan se välillä hankalaa saada laukka rytmiin. Kun myötälaukka onnistui hyvin, sai siirtyä vastalaukkaan. Pitkälle sivulle tultiin käynnissä mistä nostettiin vastalaukka ja ennen kulmaa siirryttiin raviin.



 Vastalaukat onnistuivatkin paremmin mitä ensin ajattelin. Yhtä kertaa lukuun ottamatta sain nostettua aina vastalaukan ja kehuin Cassua useasti. Ruuna kun keskittyikin niin hienosti, mitä se ei ihan aina jaksaisi tehdä. Laukattiin muutama sivu toiseenkin suuntaan ja kun oli esittänyt onnistuneen laukkapätkän, niin sai siirtyä loppuraveihin. Ravailtiin hetkinen molempiin suuntiin, käveltiin sitten loppukäynnit ja mentiin kaartoon. Oli kiva harjoitella pitkästä aikaa vastalaukkoja, oieastaan mä en edes muista olisinko mennyt niitä ikinä kunnolla tai kenellä niitä olisin mennyt.

Vein Cassun karsinaan ja hoidin sen pois. Iita oli vikalla tunnilla, joten en voinut harjata sitä tai putsata edes varusteita, kun mulla on vähänniinkuin hoitopäivä aina tiistaisin ja keskiviikkoisin nykyään. Eilen kuitenkin pääsin nyppimään vähän tamman harjaa, mistä tuo ei hirmuisesti pitänyt. Aluksi Iita heitteli päätään aika paljonkin, mutta rauhoittui pikkuhiljaa ja pääsin nyppimään hyvin. Tulihan siitä harjasta ehkä vähän siistimmän näköinen, mutta aika paljon olisi vielä nypittävää. En kuitenkaan halunnut nyppiä kauheen paljoa kerralla kun tamma ei siitä pitänytkään. Taputin sitä paljon kun olin lopettanut.


sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Epäonnistunut kuvausreissu

 Tulin siis tälläkertaa kotiin viikonlopuksi ja tänään eilen olin kuvaamassa estevalkkuja Vironmäellä. Torstain tunnista aluksi sen verran, että ratsastajia oli niin vähän kun oli aika kylmäkin, että pidettiin vain yksi koulutunti klo. 17:00. Menin Remiralla ja jälleen ilman satulaa. Tunnilla mentiin sellaista aika monimutkaista reittiä, mihin sisältyi voltteja ja loivaa sulkua keskeltä uralle. Sulkua en ollut mennyt pitkään aikaan ja se tuntui menevän aika sähläämiseksi. Remira oli kuitenkin mukava, mitä nyt pari kertaa se ei tahtonut nostaa millään oikeaa laukkaa.

Nyt kuitenkin niihin valmennuksiin. Mä suunnittelin aikasemmin, kuinka ottaisin jotain kivoja talvisempia heppakuvia ja muutenkin kuvaisin paljon mutta suunnitelma kaatui aika pahasti. Kuvat eivät meinanneet millään onnistua maneesissa ja mitään ulkokuvia en saanut näpsittyä, koska sain kyydinkin tallille sen verran myöhään. Maneesissa koitin säätää kameran asetuksia ja kamerassa kuvat vielä näyttivät ihan hyviltä, mutta kun siirsin ne koneelle niin useimmat olivatkin tosi tummia tai epätarkkoja. Pitäisi siis harjoitella vielä paljon noiden asetuksien säätämistä. Vielä lisäksi blogger päätti puuttua joidenkin kuvien laatuun..


Pinewood Criminal, Miks, Rane ja Mittu


Tuli sentään kuitenkin jotain näpsittyä ja koitin tänne laittaa jokaisesta niistä jonkun kuvan, ketä olin kuvaamassa. Valkkuryhmiä oli kolme mutta katoin vain kaksi ekaa ryhmää, koska oli niin kylmä ja muutenkin jäin oleskeluhuoneeseen juttelemaan. Yleisesti valkut meni hyvin, Miksillä nyt oli taas vähän liikaa virtaa mutta kukaan ei onneksi tippunut. Harjoitus oli muuten samanlainen kuin viime keväänä maaliskuussa, milloin menin tätä samaa harjoitusta Mitulla. Viisi estettä oli pituushalkaisijalla silleen siksakissa ja jokaisen esteen jälkeen tehtiin voltti miltä jatkettiin seuraavalle esteelle. Tuntuu, että olisin kirjottanut vasta ihan äsken niistä valkuista. Postaukseen niistä pääset tästä.

Ensi viikonlopusta vielä, että silloin sunnuntaina Rautalammilla keskuksella on estekilpailuharjoitukset. Ajattelin osallistua sinne luokkaan 70cm ja hevostoiveet ovat varmaankin Iita, Lilli ja Arttu.

Vili, Eppu, Vonne ja Leo


torstai 23. tammikuuta 2014

Väistöä ja peruutusta

 Nyt on saanut joka tunnilla mennä ilman satulaa jos on halunnut, kun on ollut niin kylmä. Niimpä mä päätin myös mennä ilman satulaa tiistaina, kun mun nimi luki Lillin kohdalla. Hoitamiseen ei mennyt kauaa kun tamma oli tosi puhdas ja Tiia auttoi laittamaan suojat + pintelit. Tiistaina ei ollut niin hirveen kylmä ilta, joten päätin jättää takin talliin ja hyvin selvisin ilman sitä. Maneesissa talutin Lillin sellaisen puuneliön luo minkä päältä nousin kyytiin. Olin ensin ajatellut ottaa raipan mutta hyvä että jätin sen pois, koska Lilli tuntui heti alkukäynneissä aika virkeältä.

 Aluksi otettiin muutamat pysähdykset ja sitten käynti-ravi siirtymisiä niin, että hepan ravi tuli tutuksi. Lillin ravissa oli paljon helpompi istua ilman satulaa kuin satulan kanssa, miten se nyt yleensäkin menee. Se ei ollut yhtään niin pomputtava kuin mitä ajattelin sen olevan. Seuraavaksi lähdettiin tulemaan A-kirjaimesta pituushalkaisijalle ja muutaman kerran tultiin vain suoraan.





  En oikein tiiä mistä se johtui, mutta Lilli kulki tosi helposti asettuneena vasemmalle halkaisijalla. Mun istunnassa tai jossain se vika oli, mutta en löytänyt kunnolla, että missä. Päästiin me sitten tulemaan aika hyvin suoranakin välillä ja seuraavaksi keskeltä pituushalkaisijaa piti lähteä tekemään pohkeenväistöä uralle. Ensin väistettiin vasemmalle ja kunhan itse pysyin tahdissa ja otin pidätteet kunnolla läpi, niin sujuihan se väistö ihan hyvin. Ihan uralle en päässyt montaa kertaa, joten väistö olisi voinut olla jyrkempääkin mutta varsinkin viimeinen kerta onnistui hyvin.

 Sitten väistettiin oikealle M-kirjainta kohti ja tässä suunnassa sain Lillin jotenkin tosi helposti ihme mutkalle, kun en aluksi ottanut tarpeeksi ulkopuolen apuja läpi. Kunhan vain suoristin hevosen ulkoa, niin onnistui heti paljon paremmin mutta kauheen pitkiä pätkiä en päässyt menemään ennen kun sain Lillin taas mutkalle.


 Toiseksi tunnilla harjoiteltiin vähän peruutusta. Pitkältä sivulta sai käänytä mistä tahansa radan poikkilinjalle, keskellä piti pysähtyä ja peruuttaa sopiva matka, sitten lähteä heti liikkeelle. Peruutukset onnistuivat mulla aika hyvin, mutta ensin jäin vaan vielä seisomaan paikoilleen hetkeksi viimeisen askeleen jälkeen. Peruutuksesta sai lähteä suoraan raviin tai laukkaan ja ensimmäisellä kerralla kun koitin nostaa laukkaa, niin otettiin ainakin neljä käyntiaskelta, sitten vähän ravia ja sitten sain vasta sen laukan nousemaan. Seuraavilla kerroilla onnistui kuitenkin taas jo paljon paremmin ja Lilli kuunteli kivasti!

 Laukata sai aina siihen asti mihin pystyi ja Lillin laukassakin oli paljon mukavampi istua ilman satulaa. Lopuksi ravattiin rennot loppuravit molempiin suuntiin ja koitettiin ratsastaa hevosia eteen ja alas. Lilli haki sinne hienosti ja pystyin antamaan paljon ohjaa. Tykkäsin tunnista paljon, on kiva mennä ilman satulaa vähän enemmän pitkästä aikaa! Seuraavaan postaukseen tulee varmaankin sitten kooste parista tunnista. Viikonloppuna oon menossa kotiin ja Vironmäelle katsomaan estevalkkuja, sieltäkin sitten varmaan jotain tulossa tänne.

Pari mahtavaa oksakuvaa eiliseltä.

maanantai 20. tammikuuta 2014

Jo yksi vuosi bloggailua


Perustin blogin vuosi sitten tammikuun 19. päivä ja nyt tämä onkin ollut pystyssä jo kokonaisen vuoden! Se on mennyt älyttömän nopeesti ja siihen on sisältynyt niin paljon kaikkea. Halusin tehdä vähän jotain erikoisempaa postausta kun vuosi tulee täyteen, mutta lopulta sain aikaan vain tälläisen aika sekalaisen videon. Aloin vaan tekemään videota ilman mitään suunnitelmaa ja lopputulos oli sitten tämä. Ainakin toistaiseksi mun mielestä tää onnistu ihan hyvin. Kommenttia/kritiikkiä saa laittaa tulemaan!




lauantai 18. tammikuuta 2014

Humputtelua ilman satulaa

 Koko tunnin ilman satulaa taisin mennä viimeeksi heinäkuussa Servillä Metsäpirtin leirillä. Se oli leikkitunti ja kunnon koulutunnin ilman satulaa menin viimeeksi Starhillissä Aadalla kesäkuussa. Vironmäellä viimeisimmäksi ilman satulaa oon mennyt Mitulla. Viime tunnilla mentiin puomeja ja sai valita ottaako satulan vai ei. Menin Arttu-ponilla, joten päätin heti mennä ilman satulaa, koska oli niin kylmäkin. Vähän aikaa olin kuvaamassa maneesissa edellistä tuntia ja koitin olla jäädyttämättä itteeni jo valmiiksi katsomossa. Puolen kuuden aikoihin menin talliin hoitamaan ponia ja se nuokkui kokoajan kiltisti paikoillaan.

Suojat jalkaan, suitset päähän ja mentiin yhden toisen kanssa maneesille. Meitä olikin tunnilla sitten vaan kolme. Aluksi mulla oli raippa mukana, mutta se jotenkin ihmeellisesti katosi jossain vaiheessa tunnilla, enkä tiennyt mihin se oli pudonnut. Löytyihän se sitten tunnin lopuksi ja ihan hyvin pärjäsin ilman raippaakin. Mentiin aluksi vain käynti-ravi siirtymisiä ja koitettiin löytää hyvää istuntaa. Sama toiseen suuntaan ja sitten jäätiin H-kirjaimeen osastoon.


 Tultiin lopputunti sitten puomeja, mitkä kaikki näkyvätkin kuvissa. Ensin vain pari kertaa suoralla linjalla keltamustat puomit niin, että muuten ravattiin mutta keskimmäiset käveltiin. Arttu tuntui välillä hirmuisen tahmeelta, niinkun se vähän aina ja käynti meinasi välillä ihan sammua keskimmäisillä puomeilla. Kuitenkin poni yritti arvata takaisin raviin lähtemistä, joten se oli vähän ristiriitasta. Seuraavaksi tultiin ihan samalla tavalla, mutta keskimmäisiltä piti kaartaa lilavalkoiselle puomille ja nostaa sille laukka. Takaisin keltamustille piti siirtyä taas käyntiin. Laukannostot tuntuivat jotenkin löysiltä ja laukka muutenkin, enkä saanut askelta sopimaan kovin montaa kertaa puomille. Kuitenkin, kaikki askellajit sain siellä missä pitikin. 

Viimeiseksi keskimmäiset puomit nousivat miniesteeksi, jota tultiin molemmista suunnista vain suoralla linjalla pari kertaa. Ensin en myödännyt tarpeeksi ajoissa ja keikuin vähän hassusti siellä selässä, mutta loput kerrat sujuivatkin sitten oikein hyvin. Ainiin, tulihan tunnilla yhdessä vaiheessa vähän äksöniäkin, kun oltiin vaihtamassa radanpoikkilinjalla suuntaa. Cassu päätti keksiä jostain lähteä vähän laukkailemaan ja Arttukin siitä innostui. Poni laukkasi vähän köyryssä jonkin matkaa vaikka kuinka koitin pidättää. Sen jälkeen jatkuikin sitten taas semmoinen tahmea ravi.

On se jännempää mennä silmät kiinni.


Mukava ilman satulaa tunti oli eikä tullut muuten kylmäkään, paitsi naamalle. Artun selkähän siinä toki lämmitti paljon. Ruunan on sen verran pyöreä, että sen selässä oli tosi kiva istua ja muutenkin kaikki askellajit olivat varsin tasaisia. Jospa tässä olisi lähiaikoina lisääkin mahdollisuuksia mennä ilman satulaa. Seuraavaksi yritän saada postailtua vähän jotain erikoisempaa, sitten on ensi viikon tunnit ja ensi lauantaina olen kotona ja meen kuvaamaan Vironmäelle estevalkkuja!



torstai 16. tammikuuta 2014

Kolmikaarinen väärin päin

 Tuntipostausta jälleen eilisestä koulutunnista minkä menin Remiralla. Tämä oli vasta toinen kerta kun menin sillä ja oli tosi kiva päästä koittamaan tammaa uudestaan, kun viime koulutunnillakin se oli niin mukava. Remira käyttäytyi karsinassa kiltisti kokoajan ja olin kerrankin niin ajoissa valmiina, että sain odotella jonkin aikaa. Suunnattiin sitten maneesiin, nousin kyytiin ja lähdin kävelemään vasemmalle.

Heti aluksi lähdettiin ratsastamaan tuollaista tietä mikä on kuvassa, eli kuin kolmikaarista väärinpäin. En ollutkaan mun mielestä ratsastanut ikinä ennen sellaista tietä. Mentiin ensin reitti vain käynnissä pari kertaa ja siirryttiin sitten harjoitusraviin. Remira tuntui aika herkältä ja se taipui kivasti. Lisättiin voltit jokaiseen kaarteeseen ja koitettiin saada hevosia taipumaan oikein kunnolla. Välillä tuntui onnistuvan ihan hyvin, mutta joskus taas volteista tuli ihan tyhmän tuntuisia ja unohdin helposti aina siirtää ulkojalkaa taakse.



Vaihdettiin siinä välillä suuntaa ja siirryttiin sitten työskentelemään käynnissä. Jokaisen voltin jälkeen piti jatkaa suoraan loivaa avotaivutusta jonkin aikaa ennen kun piti kääntää jo seuraavalle voltille. Aika pian jatkettiin avoja jo ravissa ja Remira toimi kivasti, meinasin vaan väistättää välillä liikaa. Oli hyvä kun tamma oli niin herkkä, että se reagoi heti aika pieniinkin apuihin, koska huomasin myös helposti jos en vaikka muistanut sitä ulkojalkaa volteilla kun ne pääsivät heti vähän venymään.

Jätettiin avot pois ja siirryttiin laukkatehtävään. Jokaiselta voltilta piti nostaa eri laukka, kun mihin päin voltti oli. Mentiin voltti vasemmalle, nostettiin sen jälkeen suoralle oikea laukka ja sitten toisinpäin. Remira oli edelleen herkkä myös nostoissa, mutta laukassa piti vähäsen hoputtaa eteenpäin. Sujui kuitenkin oikein hyvin ja lopuksi ravailtiin rennosti ympyröillä hakien hevosia vähän eteen ja alas. En tosin onnistunut siinä Remiran kanssa, mutta yleisesti tunti oli oikein mukava!



Tuntuu, ettei kirjoittaminen luonnistunut nyt yhtään, mutta onneksi on edes näitä uusia kuvia. Tämän päivän tunnista seuraavaksi postausta ja viikonloppuna ehkäpä jotain vähän erikoisempaa, saa nyt nähdä. Postausehdotuksia otan myös mielelläni vastaan.

lauantai 11. tammikuuta 2014

Ensimmäinen estetunti Lillillä

 Lillillä menin syksyllä aika monta tuntia, mutta en hypännyt sillä kertaakaan. Viime tunnilla pääsinkin sitten testaamaan tammaa esteillä ja sehän oli oikein mukava! Jonkin aikaa olin kuvaamassa aikasempaa tuntia, mutta Lilli ei ollut tunnilla, joten piti lähteä jo hyvissä ajoin hoitamaan sitä. Tamma olikin saanut itsensä aika likaiseksi ja meinasi tulla vähän kiire kun piti kääriä sille vielä pintelitkin takasiin. Lilli käyttäytyi nätisti kokoajan kun hoidin sitä. Mulla tulee kokoajan mieleen, että se olisi joku poniristeytys, vaikka se on arvioitu puoliveriseksi ja säkääkin on yli 148cm.

 Alkuverkaksi mentiin sitä samaa loivaa kiemurauraa, missä viime tunnillä väistettiin, mutta nyt tehtiin vaan keskeltä voltti uralle. Toisella pitkällä sivulla sama juttu ja asetus piti käyttää joka voltilla aina hetkeksi ulkona. Päätyihin piti tehdä myös voltit ja sitten jokaiselta voltilta piti nostaa laukka hetkeksi. Lilli alkoi vähän innostumaan laukoista ja yritti kovasti puskea lapa edellä volteilta pois. Itsekin menin pari kertaa vähän sekaisin reitistä kun laukkasin päädystä ja heti olisi pitänyt käänytä taas loivalle, niin mä mennä laukkailin vaan suoraa uraa..



 Lähdettiin sitten hyppäämään ja videolta näkyykin hyvin kaikki tieti mitä mentiin. Ensin tultiin pari kertaa molempiin suuntiin noi pari pientä keltamustaa estettä, joiden väliin Lillille oli hyvä kuusi askelta ravilähestymisellä ja viisi kun laukattiin kokoajan. Ensin mä sanoin, että kuudella askeleella tuun edelleen vaikka lähestyttiin laukalla ja tulikin vaan sitten se viisi askelta. Seuraavalla kerralla piti kuitenkin tulla sillä kuudella ja Lilli lyhensi laukkaa tosi kivasti!

Kerran tultiin pari vinoa estettä suoralla pituushalkaisija-linjalla ja se meni muuten hyvin, mutta tultiin alas ristilaukalla ja Lilli innostui vähän vetämään päätään alas. Lopuksi tultiin rata niin, että ne keltamustat esteet, sitten yksi pysty lävistäjälinjalla millä piti vaihtaa laukka ja sitten vielä noi vinot esteet. Muuten sujui ihan hyvin ja vaikka laukka vaihtui jo ennen sitä pystyä, mutta sen jälkeen vauhtia olikin ihan liikaa ja mun oli pakko tehdä ympyrä ennen seuraavaa estettä kun en päässyt kääntymään.


 Selvittiin me sitten niille vinoille, mutta en pidättänyt tarpeeksi ja väliin tuli vaan neljä askelta vaikka sanoin, että tuun molemmat välit viidellä. Mun piti tulla uudestaan ja edelleenkin mentiin turhan kovaa, mutta se viides pieni töppöaskel sentään tuli, joten se riitti. Lillillä oli virtaa ja se oli tosi kiva ratsastaa, mutta mun olisi jälleen kerran pitänyt vaan ottaa ne pidätteet läpi paremmin. Mukava tunti oli kuitenkin!


Pari kuvaa kaappasin taas videoilta, kaikista matskuista kiitos jälleen Tiialle.

torstai 9. tammikuuta 2014

Kevään tuntien aloitus Rautalammilla

Noniin, pari koulupäivää jo takana täällä Rautalammilla ja hommia on sen verran, että postauksia tänne ei välttämättä ilmesty niin usein nyt ainakaan pariin viikkoon. Koitan kuitenkin parhaani mukaan aina kirjoitella kun ehdin ja tässäpä nyt tuntipostaus eilisestä koulutunnista. Ratsastustunnit olen nyt siis vaihtanut niin, että tiistaina mulla on koulutunti ja torstaina este. Näin se on paljon helpompi, koska kumpikaan ei ole eka tunti mihin olisi hirveä kiire ja tiedän myös aina mennäänkö tunnilla esteitä vai ei. Tiistaisin tunti on klo. 17-18 ja torstaisin 18-19.

Eilen ratsastin kuitenkin Iitalla ja sehän oli mukava aloitus näin kevätkaudelle! Onnistuin olemaan vähän myöhässä silti, vaikka menin nyt toisella tunnilla, mutta kun kello oli pysähtynyt ja siinä meni hetki tajuta se. Iita oli aika likainen, mutta lika lähti onneksi helposti pois. Pistin ripeästi varusteet tammalle ja olinkin aika ajoissa valmiina.

Kuvat aikaisemmilta tunneilta.
Päätehtävä tunnilla

Tunnin päätehtävää on aika vaikeaa selittää vain tekstillä, joten väkersin tollasen kuvan, mistä selviää paljon paremmin minkälaista reittiä mentiin. Ensin kuitenkin ravattiin hetki ympyröillä, mutta ei ihan tavallisesti. Tehtiin ympyröitä vähän satunnaisesti joka paikkaan ja hevonen piti asettaa oikein päin aina kulmiin ja ympyröille. Piti ratsastaa vähän uran sisäpuolella ja aina suorilla urilla täytyi asettaa hevonen ulospäin. Tätä tehtiin sitten lopuksikin ja tehtävä onnistui Iitan kanssa hyvin, mutta mun piti saada ravia lyhyemmäksi ja terävämmäksi.

Tunnin päätehtävään sisältyi siis samaiset ympyrät mitkä aiemminkin, niiden välille laukkapätkät sekä vähänniinkuin pohkeenväistöä toisella pitkällä sivulla. Asetus oli vain menosuuntaan päin ja väistö sai olla hyvinkin loivaa. Parilla ekalla kerralla se sujui vielä ihan hyvin, mutta sitten Iita yritti kiirehtiä väistöpätkän läpi ja mentiin melkeinpä vaan suoraan.. Ihan vikoilla kerroilla otin vasta taas rajumman pidätteen ja heti alkoi sujumaan paremmin, olisi vaan pitänyt älytä jo aikasemmin. Volteilla tamma oli tosi mukava ja laukannostot onnistuivat hyvin, mutta en saanut laukkaa välillä oikein pyörimään lyhyillä pätkillä. Mutta, oli hyviä ja huonoja hetkiä, huomenna tänään sitten estetunnille!