maanantai 27. lokakuuta 2014

Kisaviikonloppu - estekisat

Yksi kisaviikonloppu on taas takana ja kokonaisuudessaan oon tosi tyytyväinen viikonloppuun. Lauantaina meillä oli ensin koulupäivä, joten estekisat pidettiin iltakisoina. Mentiin Tiian kanssa tallille puoli kolmen aikoihin ja päästiinkin heti katsomaan rata läpi. Kaikissa luokissa oli sama kahdeksan esteen rata ja se vaikutti mukavan yksinkertaiselta, kun oli vain suoria linjojakin pari.

Väiskin kanssa kuitenkin ajattelin, että voisi olla muutama vähän haastava kohta, kun piti esimerkiksi mennä seinän ja esteen välistä eikä siinä ollut kauheasti tilaa. Kun rata oli selvä niin menin hoitamaan Väiskiä. Ruuna oli aika häslä karsinassa, mutta ainakin se oli tosi puhdas. Verkkaan lähdössä tuli vähän kiire.


Verkassa Väiski oli aika hyvä ja kaikki hypyt onnistuivat ihan kivasti. Hypyt lähtivät vähän kaukaa aina välillä, mutta pääsin jokaiseen mukaan ja sain pidätteet läpi. Radalle lähdinkin ihan ekana. Ensimmäinen pysty ylitettiin vähän kaukaa, mutta hyvin. Toiselle tultiin ristilaukalla, mutta puhtaasti päästiin ja sitten kolmannelle otin varmuuden vuoksi raviin, että pääsisin huolella seinän ja esteen välistä.

Hypystä tulikin sitten aika outo ja Väiski punki vasemmalle. Otin uudelleen raviin, ohitin ykkösesteen ja nostin sitten taas laukan. Suhteutettu linja onnistui hienosti viidellä askelella, minkä jälkeen korjasin laukan ja suuntasin sarjalle. Sieltä tulikin se 4 virhepistettä, sillä mentiin B-osasta ohi. Väiski oli aika vahva suusta, että kai me mentiin turhan lujaa ja kun heppa lähti oikealle jo ekalta esteeltä, niin siitä oli helppo sujahtaa seuraavasta ohi.


En ollutkaan Väiskillä hypännyt ikinä sarjaa. Otin uudelleen ja ylitettiin nyt molemmat hyvin. Tokavikalle esteelle tuli hieman mongertelua ja hassu hyppy, mutta ei pudonnut. Viimeiselle otin suosiolla pitkän tien, että ehdin korjaamaan laukan ja vähän taas rauhottamaan tilannetta. Vika pysty mentiin hieman läheltä, mutta puhtaasti ja lopuksi kehuin Väiskiä paljon.


Radassa toki vähän harmitti se sarja, mutta olen kyllä tyytyväinen muuten. En tosiaan kumminkaan ollut montaa kertaa Väiskillä hypännyt, enkä ikinä sarjaa. Oli kiva hankkia ruunalle lisää kisakokemusta ja muutenkin päästä koittamaan vähän erilaista hevosta radalle. Tiia meni Iitalla myös 60cm, joten tamma sai hetken odottaa tallissa ennen kun otin sen taas maneesiin 80cm verkkaan.


Iitankin kanssa verkka onnistui hyvin. Vähän tamma oli hidas pohkeelle, mutta parani loppua kohden. Hypyt onnistuivat pystylle hyvin, okserille kaarteessa sai ratsastaa kunnolla eteen, enkä ekalla kerralla ihan onnistunut siinä. Sain okserillekin kuitenkin sitten hyvän hypyn ja päätin jättää siihen.

Radalle lähdin kuudentena. Ekalla pystyllä puomi kolahti pienesti, mutta ei pudonnut onneksi. Iita vaihtoi ristilaukasta oikeaksi, eli tultiin vastalaukalla toiselle, mutta onneksi kaarre oli niin loiva ettei se haitannut yhtään. Sain sen kahdeksan askelta. Kolmas, suhteutettu linja ja sarja sujuivat kaikki hienosti. Etenkin molempiin suoriin teihin olen tosi tyytyväinen!


Kaarteessa tokavikalle esteelle Iita punki kovasti sisäpohjetta vastaan, mutta pääsin kuitenkin suunniteltulle tielle. Laukka levisi jonkin verran, ja esteelle ratsastin vain eteen, ettei tulisi mitään töpöaskelia. Hyppy lähti vähän kaukaa, mutta mentiin helposti yli. Vikalle otin vähän kiinni, mutta olisi pitänyt ottaa vielä lisää, koska vika askel jäi edelleen lyhyeksi. Puhtaasti kuitenkin, eli puhdas suoritus ja siitä punavalkoinen ruusuke!

Videoista kiitos Veeralle!

Kävelytin Iitan pihalla ja hoidin sen sitten pois. Ehdin katsoa vielä muutaman viimeisen suorituksen 100cm ja 110cm luokissa, sitten purettiin rata pois ja laitettiin kouluaidat tilalle. Siinä se ilta sitten menikin. Oli tosi kiva saada lisää puhtaita 80cm suorituksia, vaikka rata olikin lyhyempi, kun ei ollut uusintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti