tiistai 29. lokakuuta 2013

Pituushalkaisija täynnä puomeja

Nyt kaikki vastaamaan viereiseen kyselyyn, että saadaan selville ilmestyykö tänne joulukalenteri! Sellainen olisi tosi kiva tehdä, mutta en tietenkään turhaan tee, jos suurinta osaa ei sellainen kiinnosta. Jos kuitenkin kiinnostaa, niin olisi tosi ihanaa saada edes muutama toive luukkuaiheisiin teiltä lukijoilta! Siitä kuitenkin lisää sitten vähän myöhemmin, jos äänestätte joulukalenterin tekemistä eniten.


 Sitten eiliseen estetuntiin mistä on alhaalla myös kooste. Kiiruhdin aluksi niin nopeasti katsomaan listasta kenellä menisin, että oli pakko mennä hetken päästä uudestaan katsomaan, että olin varmasti katsonut oikein. Olinhan mä ja siinä mun nimen perässä luki Cassius! Oli tosi kiva päästä taas vähän pomppimaan ruunalla ja menin hoitamaan sitä ripeästi karsinaan. Kun harjasin kimon mahaa, niin aloin ihmettelemään kun se nosti tosi herkästi päätään ja pari kertaa vähän inahtikin. Hetken päästä ruuna ei enää reagoinut mitenkään, joten ajattelin, ettei se ollut mitään sen kummoisempaa.

 Varustin itseni ja hevosen, sitten mentiin maneesiin. Kaarrossa Cassu taas yritti kovasti hiipiä sinne ja tänne kun nousin selkään, mutta nyt pääsin satulaan ilman sitä puuneliötä, minkä päältä nousin silloin yksi kerta. Käveltiin alkukäynnit ja ravattiin molempiin suuntiin ympyröillä. Koko sen ajan Ruusu ja Tiia rakensivat esteitä ja katselin kun puomien määrä kokoajan vaan lisääntyi pituushalkaisijalla.


 Raviverryttelyn jälkeen pysähdyin H-kirjaimeen ja muut tulivat myös osastoon. Pituushalkaisijalle oli ilmestynyt siis paljon puomeja ja tultiin ensin niitä ravissa pari kertaa vuorotellen. A-kirjaimesta mentiin aina eri suuntaan, mitä edellinen. Mun reitti meinasi vähän valua aina vasemmalle, mutta rytmi pysyi aika hyvin.

 Viimeiset puomit nousivat sitten pikkuiseksi ristikoksi ja siltä piti saada laukka. Piti itse tunnustella kumpi laukka oli, että mihin suuntaan päädyssä menisi. Mä onnistuin tuntemaan laukat molemmilla kerroilla, mutta sitten kun keskeltäkin nousi yhdet puomit ja niiltä jo piti nostaa laukka, niin lähdin päädystä pari kertaa väärään suuntaan. Yksi kerta meni tosin rytmi ihan sekaisin, kun Cassu päätti loikata kunnolla vikalle esteelle ja multa lähti vähän ohjat kädestä. :p

Aina se kieli.. :p

 Tultiin siinä vielä muutamia kertoja halkaisijaa ja sujui hyvin. Lopuksi puomeja oli nostettu vielä niin, että aluksi oli viisi puomia maassa, sitten este, puomi ja este, yksi laukka-askel, este, kaksi askelta ja okseri. Kuvasta näättekin paremmin. Vikalla piti näyttää kunnolla pitkä myötäys ja tehtävä onnistui hyvin. Loppuun tehtiin perus verryttelyt ja Cassu venytti hyvin kaulaansa loppuraveissa. Ruuna ei jatkanutkaan seuraavalle tunnille, joten hoidin sen karsinassa Tiian kanssa ja kysyin vielä siitä ruunan mahasta. Se on kuulemma aina ollut tosi herkkä siitä satulavyön kohdalta, joten ei ollut mitään suurempaa hätää onneksi.

 Fiilikset tunnista ovat erittäin hyvät ja pidän Cassusta kokoajan vaan enemmän! Se on niin erilainen tapaus, millä olen tottunut menemään, että ehkä juuri sen takia ruuna on niin kiinnostava. Välillä esteiden jälkeen se päätti vähän innostua ja veti päätään alas. Karsinassakin se on semmoinen höpsö ja tutkii kaikkea mahdollista. :D


Kuvista ja videoista jälleen kiitokset Tiialle!

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Vähäsen kuulumisia

 Saatiinkin jo eilen melkein kaikki kamat järjesteltyä tänne uuteen kämppään ja mulle jäi ihan hyvin aikaa kirjoitella. Ajattelin nyt tässä postauksessa vaan höpötellä satunnaisia kuulumisia taas vaihteeksi ja julkaista pari kuvaa mm. viime tunnilta kun menin Velillä. Niistä kuvista kiitokset kuuluu jälleen Tiialle!

Eilen äiti ja iskä tulivat siis tänne auttamaan muuttamisessa ja vietiin kaikki kamat kämpästä toiseen kahdessa erässä. Matkaa tässä välillä on kai noin kaksi kilsaa ja tämä uusi kämppä on paljon lähempänä ratsastuskeskusta mitä se vanha. Nyt ei aina tarvitse polkea yhtä ärsyttävää ylämäkeä ylös kun tulee tallilta. Pitäähän se nyt polkea jos menee kouluun tai kauppaan, mutta se nyt ei niin haittaa. :p




Viikonloppu meni tosi nopeesti ja huomenna pitäisi sitten taas raahautua kouluun.. Illalla sitten tunnille! Ensi viikonlopuksi lähdenkin kotiin jo torstaina, joten klubi jää tältä viikolta välistä. Muuten ollaankin oltu siellä joka kerta. Ensi lauantai menee ihan kokonaan Vironmäellä missä osallistun yhteen juttuun yhden hevosen kanssa.. Ei ole varmaankaan kovin vaikea arvata kenestä hepasta on kyse. :3

Joulukuun 14.-15. päivinä keskuksella on seuran mestaruudet minne ajattelin osallistua sekä koulu- että estekisoihin. Mestaruudestahan en voi kisata, mutta muuten olisi kiva osallistua. Koulussa ajattelin helppo C luokkaa ja esteissä voisin osallistua 70 ja 80cm luokkiin, mutta sitä pitää katsoa sitten lähempänä. Eipä tässä nyt kai muuta erikoisempaa, tää nyt oli lähinnä tämmönen postaus mihin pistin nää kuvat viime tunnilta. Kertokaa, jos tämmöset on teidän mielestänne ihan turhiatylsiä ja voisin jättää nää kokonaan pois.



© Saara Leutola
Sain tänään tämmöisen kuvan Saaralta ja näitä vanhoja kuvia Vironmäeltä on niin kiva aina saada! Tää on kai joltain estetunnilta Kertun kanssa.

lauantai 26. lokakuuta 2013

You αrє wiŧh mє

Muuttokiireitä on nyt tässä varmaan koko viikonlopun, että tuskin ehdin mitään postailemaan. Tämän videon sain nyt valmiiksi ja sen kanssa oli taas ihan mukavasti ongelmia kuten aina.. Tekstit ja loppua kohden rytmitykset menevät vähän miten sattuu, mutta enempää en jaksanut elokuvatyökalun kanssa tapella enkä käynnistää konetta kokoajan uudelleen.. Joten, toivottavasti pidätte nyt tästä edes vähäsen. Kaikenlaista kritiikkiä ja muuta otan mielelläni vastaan! :p



Keskiviikkona menin suokkipoika Velillä, millä en ollut vielä koskaan mennytkään muuta kuin kerran vähäsen nuorisoklubissa. Meillä olikin esteitä ja kun en edes katsonut mikä tunti meillä olisi, niin sainkin kuulla vasta maneesissa estetunnista kun käskettiin laittamaan estejalustimet. Karsinassa Veli oli vähäsen sählä ja se oli ihan likainen, enkä saanut sitä kokonaan puhtaaksi joka paikasta. Varusteiden kohdalta onneksi kuitenkin sain lian pois ihan hyvin.

Ei ehditty tunnilla kauheesti hyppäämään, koska Talle järjesti vähän jotain omaa showtaan ja onnistui pudottamaankin ratsastajansa joten siinä meni jonkin aikaa. Alkuympyröiden jälkeen tultiin kuitenkin keltamustaa estettä ravissa ja sen jälkeen piti nostaa laukka. Tultiin sitä muutaman kerran molempiin suuntiin ja sain tultua hyvin joka kerta. Sitten tultiin ensin pelkästään kolmoissarja ja sitten sarja + keltamusta pari kertaa.

Johto-Puksa sukupostissa

Väiski ja Veli. Tyhmää kun ei mulla ollutkaan enempää kuvia Velistä.

Mittasuhteet päin puuta, mutta esteet olivat kuitenkin näin.

Kolmoissarjan väleihin tuli yksi laukka-askel ja pidempään väliin 4-5 askelta. Aluksi kolmoissarja sujui multa ihan hyvin ja sitten kun tulin sarjan jälkeen keltamustan, niin väliin tuli viisi askelta vähän ahtaasti. Seuraavalla kerralla päätin ratsastaa vähän eteen ja vaikka neljäs askel jäikin vielä vähän kauas esteestä, niin annoin Velille ohjaa, jotta se lähtisi kauempaa hyppyyn ja niinhän se hienosti lähtikin. Muuta ei sitten tultukaan ja tehtiin rennot loppuravit sekä -käynnit.

Veli tuntui oikein mukavalta suokkiputelta, mutta hirveesti en voi vielä sanoa kun ei ehditty kovin paljoa mitään tehdä. Ruuna jatkoikin seuraavalle tunnille, joten en hoitanut sitä pois. Eilisestä nuorisoklubista sen verran, että mentiin ilman satulaa ja toivoin Iitaa. Tammalla pääsinkin ja se oli tosi mukava! Aluksi vaan humputeltiin itsenäisesti kaikissa askellajeissa ja sitten otettiin pari viestikisaa, missä hevoset ihan innostuivat. Iitakin yhdessä vaiheessa jotain pomppi ja viskoi päätään, mutta sitten rauhotuttiin ja pelattiin peiliä yksi kierros. Lopuksi humputeltiin vielä vähäsen ja sitten vietiin hevoset talliin.

tiistai 22. lokakuuta 2013

Cassius

 Muuttopakkaamisen lomassa en ehtinyt aikaisemmin postailemaan, mutta menin siis Cassulla eilen koulutunnin. Siitä on nyt vain vähäsen kerrottavaa, koska mentiin ihan yksinkertainen tunti melkein kokonaan kolmikaarisella. Cassu oli hoidettaessa mukava, kuten aina ja kuolaimet piti saada äkkiä suuhun. Tunnilla tehtiin aluksi ympyröitä molempiin suunttin ja sitten siirryttiin kolmikaariselle. Meninkin jo silloin yhdellä tunnilla samoja tai ainakin melkein samoja tehtäviä muistaakseni. Ensin mentiin reitti käynnissä, sitten ravattiin vain keskimmäinen kaarre ja lopuksi ravattiin hetki kokoajan harjoitusravissa. Suoristuksissa oli tötteröt ja ekoilta piti sitten nostaa laukka sekä vikoilla siirtyä takaisin raviin.

 Vaihdettiin suuntaa ja tehtiin kaikki samat jutut toiseen suuntaan. Cassu oli jälleen tosi mukava, mutta mä jotenkin sähläsin aika paljon ainakin aluksi. Kädet olivat kokoajan eri tasolla tai suuhun ei ollut tasaista tuntumaa vaan ohjat lörpsyivät välillä. Ruunan harjoitusravissa sai istua aika paljon ja kuvista huomaa myös, että mulla ei ollut oikein kantapäät alhaalla. Loppua kohden ehkä kuitenkin parani ja siis Cassu oli tosi hieno, mutta mä en niinkään. :p


Kuvista kiitos Tiialle!

 Vironmäellä on ensi lauantaina estevalmennukset, mihin mä olisin myös varmaan mennyt ellen olisi just sillon muuttamassa toiseen kämppään. Hevosia vapaana olisi ollut kai ainakin Santti, millä olisi ollut tosi kiva testata hyppäämistä! En nyt kuitenkaan mene kotiin ensi viikonlopuksi, mutta sitten marraskuun alussa menen ja silloin on tallilla vähän erikoisempaa toimintaa, niinkuin taisin jo aikasemmin sanoa. Siitä kuitenkin myöhemmin vähän lisää..

 Tässä vielä höpöttelen, että postaustoiveita otan vastaan enemmän kuin mielelläni ja koitan aina saada aikaiseksi postauksen kaikista ehdotuksista mitä toivotaan. Oon tässä koittanut miettiä itsekin jotain vähän muuta kuin tuntipostausta, kun niitä tulee nyt niin usein. Jotain videotakin oon väsäillyt, mikä ilmaantuu tänne varmaankin lähipäivinä.

lauantai 19. lokakuuta 2013

myday 18.10 - esteitä Miksillä




 Kuvasin eilen mydayn huvikseen kun en ollut sellaista taas vähään aikaan kuvaillut. Estetunnista tein kuitenkin myös oman koosteen joka löytyy alhaalta, koska sain niin paljon materiaalia mistä kiitos kuuluu Nooralle! Eilen oltiin tallilla jossain vähän ennen viittä ja olin arvuutellut kenellä mahdollisesti menisin. Listassa lukikin mun nimen perässä vahva ehdokas nimittäin Miks. Ruunalla en ollutkaan mennyt mun mielestä kuin kerran koulua viime elokuussa. Se kun ei ole ollut paljoakaan tuntikäytössä, joten oli aika jännää lähteä sillä hyppäämään! Taas mulla oli pieniä ennakkoluuloja tunnista, mitkä olivat jälleen ihan turhia.

 Enemmän päivästä ja tunnista näette videoilta, joten kerron tässä vaan vähäsen. Tunnin aiheena oli siis tiukat käännökset esteille täyskaarroilla, mutta mukana oli myös kavalettisarja ja toinen pysty. Raviverryttelysä sai mennä puomeja ja kavaletteja itsenäisesti sekä tehdä niiden jälkeen pysähdyksiä. Sain tehtyä hyviä pysähdyksiä, mutta niistä liikkeellelähtö jäi aina aika tahmeeksi. Laukattiin kaikki samaan aikaan ja työskenneltiin itsenäisesti molempiin suuntiin. Miksi liikkuikin aika hyvin, mitä olin ensin epäillyt. Aluksi tultiin kavalettisarjaa ja tokan esteen jälkeen täytyi tehdä ympyrä ennen harmaata pystyä. Seuraavalla kerralla otettiin pysty mukaan. Ekaan suuntaan sain tultua sujuvammin, toiseen vauhti vähän hiipui.


Noora otti kännykällään söpön kuvan Kertusta


Muutama erittäin laadukas kuvankaappaus tänne väliin.

 Lähdettiin sitten tulemaan tunnin päätehtävää eli tehtiin täyskaarrot molemmille kulmaesteille, tosin ensin molempien ympärille voltit missä harjoiteltiin katsetta ja johtavaa ohjaa. Pääsin menemään tehtävän hyvin, mutta okserille käännyttäessä mulla oli vähän kova käsi, mihin Miksi reagoi heilauttamalla päätään. Seuraavaksi tultiin molemmat täyskaarrot suoraan ja mulla tippui pysty, koska kaarre venyi ja hypättiin este vinosti. Okseri sujui hyvin ja tultiin sitten toi rata mikä tossa alhaalla kuvassa. Se sujui hienosti, vaikka kavaleteilla välit meinasivat jäädä vähän ahtaiksi kun Miks liikkuikin jo vähän liikaakin eteenpäin.

 Lopuksi tultiin helppo rata, eli kaikki esteet peräkkäin lähtien okserista. Kun lähestyin okseria niin Miks teki ainoan pienen temppunsa mitä se koko tunnin aikana teki. Ei se onneksi muuta kun jotain vähän hyppäsi ja veti päätään alas, ruuna kun osaa tehdä pahojakin pukkeja. Tää vika tehtävä meni mulla parhaiten tunnista ja sain kaikkiin väleihin oikeat askelmäärät. Näin jäi tosi hyvä fiilis lopuksi ja oon todella tyytyväinen tuntiin muutenkin! En ollut koskaan ruunalla hypännyt, enkä edes pahemmin siitä muutenkaan pitänyt, mutta tää tunti meni niin kivasti, että poni sai kyllä kehuja ja paljon! :D






 Loppuverkkojen jälkeen vein Miksin karsinaan, hoidin sen pois ja kehuin vielä vähän lisää. Oleskeluhuoneessa olikin jo ne seuravaatteet ja sieltä nappasin mukaan harmaan kolitsin minkä olin tilannut. Lopuksi kuitenkin tämä kooste, missä on jo käytetty musa mutta.. Tässä näkyy siis ihan kaikki tehtävät mitä tehtiin tunnilla. Huomenna pitäisi sitten taas matkata Rautalammille ja siellä maanantaina normaalisti tunti. Pistäkää kuitenkin toki kommenttia mitä piditte myday-videosta!




tiistai 15. lokakuuta 2013

Tunti parhaalla ღ

 Niin, mun piti mennä vaan kuvaamaan Nooran tuntia eilen mutta aamulla sainkin viestin, että ykköstunnilla olisi yksi paikka vapaana ja tietenkin pistin takaisin, että tulisin ratsastamaan! Tallilla olin neljän aikoihin ja se kuka oli ykköstunnilta peruuttanut paikan, olisi mennyt Bellalla. Ponille mä olisin ollut hieman liian pitkä, joten Sanna sanoi, että saisin Kertun! Sehän kävi mulle hyvin ja kun saatiin hevoset sisälle niin menin harjaamaan tammaa. Se käyttäytyi nätisti kuten aina ja harjasin sen oikein hyvin, nyt kun oli kerrankin aikaa ennen tuntia.

 Hain sitten kaikki varusteet karsinan eteen ja karsinoihin onkin nyt tullut sellaiset telineet mihin saa laitettua satulat. Käärin pintelit Kertun jalkoihin ajoissa, koska kun Noora tuli viiden aikoihin tallille niin kuvasin sille vähän videoita. Laitoin Kertulle varusteetkin ajoissa, koska voitiin aloittaa tunti vähän aikaisemmin jos kaikki vaan olivat valmiina. Käveltiin maneesiin kaartoon ja nousin kyytiin.


Karsinoissa on nyt telineet satuloille ;)

 Alkukäyntien jälkeen otettiin ohjat ja siirryttiin astetta reippaampaan raviin, mitä normaali ravi. Kerttuhan oli taas reippaalla päällä ja L-päädyssä sain työskennellä paljon, että tamma keskittyi mun apuihin eikä siihe pelottavaan päätyyn. Tehtiin kaikki samaan aikaan kaksi volttia siitä kohdasta missä oltiin ja mä olin tietenkin just L-kirjaimen kohdalla. No, ainakin oli keskityttävä kunnolla, että sain Kertun taipumaan hyvin eikä niin, että se toljotti päätyä. :p

 Sitten otettiin normaaliin raviin ja siirryttiin kolmikaariselle. Suoristuksissa täytyi hidastaa ravia ja kaarteissa taas ratsastaa eteenpäin. Kun vaan muistin kunnolla pohkeet hidastuksissa, että Kerttu ravaisi ylöspäin niin sujui aika hyvin. Tehtiin nelikaarinen ja toiseen suuntaan piti hidastaa ravia kolmikaarisen kaarteissa. Piti myös taivuttaa melkein liioteltusti ja en meinannut onnistua molemmissa samaan aikaan. Lopuksi meni kuitenkin ihan hyvin.

Ainii ku blogger heittää laadun tällee.. no, ei voi nyt mitään..

 Pidettiin välikäynnit ja tultiin sitten pituushalkaisijalle. Kun hevonen oli halkaisijalla suora, piti siirtyä raviin ja taas ennen C-päätyä siirtyä käyntiin. Pitkillä sivuilla tehtiin avotaivutusta ja niissä Kerttu oli mukava! Haastettakin siinä oli, ettei menty pohkeenväistöä vaan sain tamman taipumaan. Tehtiin harjoitusta aika kauan, sen jälkeen pikaiset välikäynnit ja sitten alettiin työskennellä itsenäisesti laukassa. Tehtiin molempiin päätyihin pääty-ympyrät ja oltiin siis kokoajan laukassa. Sain työskennellä aika paljon, että Kerttu alkoi liikuttamaan takajalkojaan kunnolla ja välillä sain tosi hyviä pätkiä.

 Mentiin hetki kevyttä ravia, tehtiin lävistäjä ja työskenneltiin laukassa toiseen suuntaan. Sitten suoritettiin loppuravit ja mentiin C-päädyssä kun toinen ryhmä tuli sisään. Loppukäyntien jälkeen talutin Kertun talliin ja karsinaan nousi hirvee höyry! Tamma oli ihan hikinen ja harjasin sen hyvin piikkisualla. Vein kamat paikoilleen, sanoin Kertulle heipat ja menin sitten kuvaamaan Nooraa. Autoin laittamaan Ranen pois ja tallilta lähdin jossain kasin aikoihin. Perjantaina onkin muuten estetunti, että oli kiva päästä nyt yksi koulutuntikin Vironmäellä ja vieläpä Kertulla!

Kuuma tuli molemmille!


Loppuun vielä kooste tunnista, kun Noora pääsi kuvaamaan alusta. Kuvista ja videoista kiitos siis Nooralle! Vaihdoin eilen taas bannerinkin, kun edellinen alkoi ärsyttämään liikaa. Tämä taitaa nyt pysyä kauemmin, ainakin tämä onnistui ihan hyvin. :D




sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kisoja katsomassa Vironmäellä

 Eilen oltiin katsomassa niitä estekisoja Vironmäellä Nooran kanssa ja luokkia oli nyt 90cm asti, koska kisoissa pystyi suorittamaan myös merkkien esteosuutta. Tultiin Annan kyydillä tallille siinä jossain puolen yhden maissa kun kisat alkoivat yhdeltä. Tallilaisia ykkösessä 40cm starttasi vaan Inka Cupilla ja heillä meni hyvin! Kakkosessa 60cm oli sitten enemmänkin tallilaisia ja tuntiratsastajien voiton vei Minna ja Rane! :D

Kolmosessa 80cm mm. Saara starttasi Mitulla ja koitti saada B-merkin esteosuutta läpi. Hienostihan heillä meni ja esteosuus tuli suoritettua! Muutenkin kisat menivät hyvin, muutamaa hylättyä suoritusta lukuunottamatta. Mitään muuta erikoista ei tallilla tehtykkään ja kisoista päätin väsäillä jonkunlaisen koostevideon. Antaa nyt kuvien ja videon kertoa enemmän. Huomenna menen sitten kuvaamaan Nooran koulutuntia.