sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Vironmäki 2002-2013 - osa II

Vau, nyt teitä lukijoita on 80, kiitos kaikille! Tämä toinen osa Vironmäki-postauksista tuli sitten aika sopivasti samalla vähän 80 lukijan kunniaksi.

Videossa materiaali painottuu tietenkin ylivoimaisesti eniten viime keväälle, milloin tuli kuvattua paljon enemmän mitä ennen, koska perustinhan tämän bloginkin tammikuussa. Oon koittanut etsiä ihan joka paikasta alkuajoilta jotain videoita, mutta ei mua taidettu kuvata silloin juuri yhtään ja vanhin video minkä löysin on toi 2010 kesäleiriltä kun meen Bellalla. Kuvapainotteinen video alusta siis. Toivottavasti ei ole kauheen sekava, en voinut tätä katsoa sen enempää elokuvatyökalussa läpi, koska tässä on niin monta parhaimmalla laadulla kuvattua videota, että ohjelma tökkii heti.. Mutta, kommentoikaa toki mitä piditte!



Satunnaisia kokemuksia Vironmäeltä

Bellan peseminen hienoissa sadetakeissa ja -housuissa. Silloin tulikin yhtäkkiä hirvee raekuuro..
 Cupin kanssa ravipätkien opettelu.
Bellalla ratsastus ponin ensimmäisellä tunnilla muiden kanssa.
Kertun kanssa maastoesteradan kierto yksin.
Kertun kanssa kaatuminen yksi talvi laukkasuoralla.. Kumpaakaan ei onneksi sattunut!

Kahden tunnin maastot Kertulla, Vimpulalla ja viime keväänä Mitulla.
Maneesin seinään lentäminen Chikin selästä yksi estetunti.
Leolla ratsastaminen niin huonosti, että mun piti vaihtaa kesken tunnin Kerttuun.
Pintelin aukeaminen Ranen jalasta ja hieno putoaminen soralle.
Ihana ilman satulaa maasto Vilmalla, menin tammalla ensimmäisen kerran.

Rane
Vilma ja Leo

Hiihtoratsastus, etenkin Topin perässä, Olin niin lähellä, etten kaatunut laukkasuoralla mut lopussa muksahdin kuitenkin hankeen..
Ihana puuhatunti Inton kanssa! Kaikenmaailman jalanheittoja ja saksia tehtiin.
Paras "ilman käsiä" -estetunti Topilla!
Yksi talvi peltotunnilla Mitun kanssa laukkasuorat menivät vähän revittelyksi.. :p
Kenttäkilpailuiden kokonaisuuden voitto Kertulla.

Rebe meinasi yksi tunti alkaa piehtaroimaan ja poni meni jo polvilleen ennen kun Sanna tuli hoputtamaan eteenpäin.
Koitin saada perusmerkin kouluosuutta läpi Reben kanssa, mutta radalla poni esitti hienoja äkkikäännöksiä enkä saanut nostettua toista laukkaa. :p
Estevalmennus Epulla kun se oli aika uusi tulokas.
Ei onnistuttu saamaan silloin aikoja sitten Pikkeä kentälle kun ajateltiin mennä taluttamaan sitä.

Topi
Efektillä otettu :p
Into

Paras maastoestetunti Orvokin kanssa.
Hankirallittelu Yvonnen kanssa, laukka oli pelkkää pomppimista korkeessa hangessa.
Yksi puuhatunti kun menin Kreipillä niin laukoissa tamma veti päätään niin alas, että näytti ihan et sillä ei olisi ollut päätä eikä kaulaa ollenkaan.
Yksi talvi maneesista meni sähköt ja oltiin siellä sitten pimeessä hetki. Menin Prinssillä ja poni oli ihan rauhassa.
Maneesin katolta tippui lumet toiselta puolelta kokonaan yksi tunti kun menin Kunkulla. Kuului muuten kauhee ryminä!

Yvonne

Orvokki

perjantai 27. syyskuuta 2013

Esteitä ja vikellystä

 Ratsastinkin mun keskiviikon tunnin eilen, koska niin moni oli perunut keskiviikolta. Sain valita menisinkö kahdelle muulle tunnille keskiviikkona vai sitten jollekin eiliselle tunnille. Menin sitten eilen klo. 18-19 estetunnin ja menin taas Cassulla. Se menikin ekalla tunnilla, joten ehdin kuvata kakkosryhmää aika kauan ennen kun menin laittamaan ruunalle varusteet. Harjasin sitä ensin vähäsen, mutta aika puhdas se oli. Käveltiin maneesille vähän ennen tasaa ja saatiin hetken päästä mennä sisälle.

 Cassulla oli taas sama hössötys kaarrossa kun viimeeksikin, ohjat olivat vähän väliä suussa. Pääsin kuitenkin nousemaan kyytiin nyt paremmin ja säädin estejalustimet. Unohdin ottaa turvaliivin mukaan vaikka tiesin et menisin esteryhmässä. Jotenkin mä vaan taidan ajatella, että kaikki kamat on jo tallilla niinkuin Vironmäellä aina oli.. Mutta, ulkona alkoi satamaan aika kovaa ja open täytyi ottaa kuulutusjärjestelmä käyttöön hetkeksi ennen kun sade laantui.


Videoista taas iso kiitos Tiialle! Kaikki kuvat ovat videoista, siksi laatu. :p


 Kuulemma Cassu ei helposti säikähdä, mutta eilen se oli aika höpsö ja säpsyili aina välillä. Tosin, se saattoi johtua siitäkin, että Kerttukin aina välillä säikähti kuulutusta ja onneksi sade laantuikin, että se saatiin pois käytöstä. Tehtiin ensin kirjaimiin A ja R raviympyröitä, sitten mentiin osastoon pitkälle sivulle. Tehtiin C:ssä voltti oikealle ja tultiin keltamustat puomit ravissa. Cassu innostui jo vähän siinäkin ja sain tehdä suoralla puomeille aika paljon pidätteitä.

 Jatkettiin niin, että puomit nousivat ristikoksi, sille tultiin ravissa ja sitten V:hen ratsastettiin laukkaympyrä. Cassu oli tosi mukava! Ekalla kerralla lähestyin liian kovaa esteelle ja hypystä tuli vähän liiankin innokas, mutta toka kerta meni paljonpaljon paremmin. Tehtiin puolirataleikkaa ja siirryttiin osastoon K:hon. Nyt tehtiin A:han ympyrä ja tultiin keltamusta ristikko, punainen puomi sekä mustat puomit.

Mittasuhteet kohillaan..


 Ristikolta meinasin ensin jäädä jälkeen katseen kanssa, mutta paransin joka kerta. Seuraavaksi eka ja vika olivat esteitä ja onnistuin yhdellä kertaa saamaan molemmilta väärät laukat.. Yhdellä kertaa taas ravisiirtyminen hieman venyi ja Cassu teki hienon laukanvaihdon punasella puomilla. Meni välillä kuitenkin aika hyvin ja lopuksi halusin koittaa tulla kaikki esteet laukassa kun sai valita. Keltamusta päästiin hienosti yli ja laskeuduttiin oikeessa laukassa. Väliin punaiselle saatiin ne kuusi laukka-askelta mitä pitikin niinkuin toiseenkin väliin. Se tultiin vaan väärässä laukassa, mutta vikalta sain vaihdettua taas oikeeksi.

 Loppuraveissa tehtiin pari ympyrää ja sitten annettiin hepoille pitkät ohjat. Oon ihan tyytyväinen tuntiin, vaikka tarkempi saisin olla niiden laukka-apujen kanssa, että esteeltä alas tulee oikea laukka. Cassu oli kuitenkin taas tosi kiva ja ainakin tällähetkellä niistä kenellä oon nyt mennyt, niin taidan tykätä Cassusta eniten! Siitä voinkin jo kirjoitella myös tuonne heppasivulle esittelyä kun menin sillä nyt tokan kerran.


 Hoidin Cassun tallissa ripeästi ja laitoin sille ulkoloimen. Rasmus oli jo pesarissa valmiina vikellykseen, mitä eilen mentiin nuorisoklubissa. Mentiin maneesiin ja mä menin sitten ekana selkään. Ensin käynnissä pidin vaan käsiä sivulla silmät auki ja kiinni ja olin naistensatulassa. Ravissa tein samat, tai no yritin myös naistensatulaa mutta en saanut jalkaa nostettua kaulan yli. Laukassa pidin myös käsiä sivulla. Mulla oli vielä kengät jalassa, joten heitin ne pois kun menin polvilleen ja seisomaan. En päässyt vielä käynnissä seisomaan yhtään suorassa.

Sinne lensi kengät. :p

 Muut menivät siinä sitten ja kuvasin Tiiaa. Lopuksi osa jo lähtikin ja halusin vielä testata maasta selkään pomppaamista ja seisomista paremmin käynnissä. Sain pompattua selkään yksin, vaikka vähän hitaasti mutta kuitenkin, ja pääsin seisomaankin paljon ylemmäs. Sillä on niiin paljon merkitystä mihin katsoo, kun ekalla kerralla katselin alas, niin eihän se silloin onnistu. Tein lanka neulansilmään ja tulin sitten alas. Rasmus pääsi sitten talliin ja lähdettiin ajamaan kämpälle.

 Nyt mä oonkin täällä yksin ehkä koko viikonlopun, mutta on tässä aika paljon hommaa, että aika varmaan menee nopeesti. Koitan kehitellä toista Vironmäki-postausta, mutta sen julkaisu riippuu ihan elokuvatyökalun yhteistyöhalusta, koska sen videonhan siihen koitan väsäillä. Oon myös tehnyt yhden bannerin, mikä varmaan ilmaantuu tänne huomenna. :p





tiistai 24. syyskuuta 2013

Kulmatreenausta Cassulla

Eilen menin koulutunnin Cassiuksella, söpöllä kimolla n. 155cm pötikällä. Heti ensiksi nappasin ruunan pesariin, koska se oli saanut liattua jalkansa kunnolla. Ruuna päätti ensin hetkisen pesarin edessä tuijotella ja puhista ihmeissään, ihan kun ei olisi koskaan käynytkään paikassa. Hyvinhän se sitten tuli ja käyttäytyi nätisti jalkojen pesun ajan. :D

Karsinassa harjasin ja pistin Cassulle varusteet, kun oltiin valmiita niin mentiin maneesiin. Meitä olikin vain neljä tunnilla ja tunnin piti Henna, joka ei ollut mulle vielä pitänyt yhtään tuntia. Cassu tuntui sähläävän kokoajan jotain kun olin kaarrossa. Joko se tepasteli johonkin suuntaan tai sitten huomasin sen pureskelevan ohjaa/ohjia suussaan.. Nousin selkäänkin semmoisen puuneliön päältä, koska ruuna oli muuten lähdössä kokoajan jonnekin hirmuista kyytiä.



 Kuvia en saanut tunnilta ja mulla ei ollutkaan yhtään kuvia Cassusta muutenkaan koneella vaikka muistin, että olisi ollut, joten tähän postaukseen sain nyt vaan muutaman hassun kuvan plus yhden screenshotin videolta.


Laadukas kuvakaappaus yhdestä videosta Cassusta ...

Tunnilla keskityttiin erityisesti kulmiin. Aloitettiin kävelemällä kahta neliötä niin, että E-B mentiin radanpoikki ja piti lähteä joka kerta eri suuntaan jos ei vaan ollut lähellä edellä menevää. Yritettiin myöhemmin kääntää ennen uraa niin, ettei hevoset voineet yhtään vain itseä kääntyä kun seinä tuli vastaan. Jatkettiin samaa ravissa ja mulla kestikin jonkin aikaa, että totuin istumaan Cassun semmoiseen hassuun isoon raviin.

Tehtiin sitten niin, että radanpoikki-linjalle tultiin käynnissä, ennen X:ää siirryttiin harjoitusraviin ja mielellään X:stä se laukka mihin suuntaan oli menossa. Päästiin menemään tätä harjoitusta aika hyvin ja Cassu tuntui ihanalta, sen laukka oli myöskin semmoista isoa. Joka kerta sain nostettua oikean laukan. Cassua täytyi pitää kokoajan ylhäällä puolipidätteillä ja pohkeilla, ettei se mennyt hirmuisen etupainoiseksi. Yhdessä vaiheessa laukassa se taisi päästä aika etupainoiseksi, sillä meinattiin kaatua.. Ruuna kompuroi aika pitkän pätkän ennen kun pääsi onneksi takaisin ylös ja mä siinä ruksautin hienosti niskat.




Lopputunnista mentiin vielä käynnissä neliötä C-päädyssä ja meidän piti laskea monta askelta kulmaan meni. Ensin mulla kesti ratsastaa kulma jotain 7-9 askelta ja siinä oli aika paljon parantamisen varaa, koska ope sanoi seuraavaksi, että meidän pitäisi koittaa ratsastaa 3-4 askeleen kulmat. Onnistuin siinä lopuksi ihan hyvin ja mentiin hetki vielä ravissa samaa molempiin suuntiin. Käveltiin sitten loppukäynnit ja mentiin kaarron kautta talliin. Vein varusteet paikoilleen, harjasin Cassun, putsasin suojat ja lähdin pyöräilemään kämpälle. Ruuna tuntui ainakin näin ekan tunnin jälkeen tosi mukavalta tapaukselta ja se olikin paljon herkempi avuille mitä olin ajatellut!

maanantai 23. syyskuuta 2013

Yhteinen videopostaus nro. 2


Tässäpä nyt olisi meidän toinen yhteinen video lauantailta. Laittakaa toki kommenttia tulemaan mitä pidätte sekä kuvataanko mahdollisesti vielä lisää jossain vaiheessa? Musiikin äänenvoimakkuus heittelee tossa sittenkin vähän liikaa, mutta toivottavasti se ei hirmuisesti häiritse.. Tän päivän tunnisra jonkinlaista postausta kirjoittelen huomenna tai keskiviikkona, riippuu vähän miten saan materiaaliakin. :D
 





lauantai 21. syyskuuta 2013

Kouluvalmennukset Vironmäellä

 Mikäs sen parempi tapa viettää viikonloppu kuin lähteä Rautalammilta kotiin ja olla koko lauantai Vironmäellä? En mä tänäänkään tehnyt siellä mitään sen erikoisempaa kuin vähäsen taluttelin Kerttua ja toimin kuvaajana, mutta silti oli ihan parasta enkä olisi jättänyt välistä helpolla! Kuvattiin Nooran kanssa myös toinen yhteinen videopostaus, minkä saatte mahdollisesti huomenna. Tulin tallille Nooran kyydillä kun olin niillä yötä ja oltiinkin ensimmäisten joukossa vaikka ajattelin, että kaikki olisivat siellä jo.

 Noora oli ilmottautunut siis Emmi Kivelän kouluvalmennukseen Epulla ja mentiin siivoomaan ensin ruunan karsina. Seuraavaksi siivottiin Mitunkin karsina, koska tammalla ei ole tällä hetkellä hoitajaa. Sitten Noora kävi laittamassa karsinoihin lisää kuiviketta kun mä jäin vaan jutustelemaan käytävälle. Yhdentoista aikoihin otettiin hevoset sisälle ja ne näytti menevän hyvin ilman mitään erikoisempia sekamelskoja omiin karsinoihinsa.

Taru & Chiki


Chiki

Rupiini

Leo

Pallo-Eppu .. :p

Kerttu ♥



Rane kera lörppähuulensa :D

Yvonne

Pike


 Harjattiin Eppu ensin kunnolla. Menin sitten moikkailemaan pitkästä aikaa Kerttua ja päätettiinkin mennä taluttelemaan tammaa kun oli aikaa. Minna meni juoksuttamaan Mittua estekentälle, joten mentiin puistoon taluttelemaan parin muun kanssa. Mentiin kukkuloita ja silta. Sitten vein Kertun tulvivaan vesihautaan silleen hienosti, että itse menin aidan toisella puolella puskassa. Mulla oli kaksi syytä miksi en lähtenyt Kertun kanssa veteen, nimittäin koska tamma alkaa perinteisesti polskimaan innokkaasti vedessä, että olisin kastunut kokonaan ja mun tallin kumpparissa oli myös reikä. :D

 Siellähän tamma innokkaasti polskutteli hyvän aikaa ja tulin myöhemmin vielä uudestaan. Sama polskuttelu jatkui ja sitten mentiin estekentälle. Taluttelin Kerttua siinä hetkisen ennen kun vietiin se takaisin talliin. Mitun kanssa tuli kentällä vähäsen hankaluuksia kun neiti jäi sinne yksin, mutta siitä se onneksi rauhoittui jonkin verran.

 Kerttu edustaa. :p



tirppa

Hieno tamma ♥


Mittu

Bellahan se siellä :3


Cupi

Cupi & Bella


Hihi, on se polskuttelu niin hauskaa. :D


Mikään näistä poseerausyrityksistä ei ollut mun mieleen, mutta pakko tänne oli joku tunkea. :p



Söpö Kerttu :3



 Ostin muuten yhdessä vaiheessa pari seuravaatetta, sellaisen hauskan pipon ja kolitsin. Pipon sain jo päähän ja sellaisia sinisiä smurffipipoja oli sitten melkein kaikkien päässä. Mutta, otettiin Eppu pesariin, koska siistin sen vuohiskarvat. Ruuna käyttäytyi aika nätisti, välillä vähän nosteli jalkojaan ja piiskasi mua hännällä. Laitettiin se takaisin karsinaan ja käytiin välissä katsomassa vähän valmennuksia. Jossain välissä syötiinkin ja sitten halusin taas mennä maneesiin katsomaan miten Taru menee. Hyvinhän se meni ja näytti yrittävän parhaansa jos ei oikein ymmärtänyt mitä piti tehdä.

 Lupauduin kuvaamaan Saaraa ja Minnaa, joten pysyttelin edelleen maneesissa. Välissä kävin tallissa kun Noota laittoi Epulle pintelit. Tulin hetkeksi myös ulos maneesista kun ne tulivat pihalle nousemaan kyytiin ja kävelivät sitten koulukentälle. Noora oli vikassa valkussa missä myös Eevi meni Yvonnen kanssa sekä Santtikin oli mukana. Nooran mielestä valmennus meni hyvin ja Eppu oli oikein mukava, mutta täältä voitte sitten lukea lisää jossain vaiheessa.




Taru

Timma

Miks

Eppu

Yvonne halusi tulla vähän tutkiskelemaan katsomoa loppukäynneissä. :3

 Vikan valmennuksen jälkeen valmentaja lähti ja ne saivat itsenäisesti kävellä loppukäynnit. Kun ryhmä oli mennyt talliin niin me otettiin maneesissa vähäsen kuvasia kun kaikilla oli samanlaiset smurffipipotkin.. Sitten juteltiin oleskeluhuoneessa ja kyyti tuli hakemaan siinä jossain kuuden aikoihin.

 Se olisi sitten seuraavaksi kolme viikkoa Rautalammilla, mutta sen jälkeen onkin syysloma ja heti lauantaina pitäisi olla estekisat tallilla! Varasin myös jo syyslomaviikon perjantaille paikan, joten ainakin kerran pääsen ratsastamaan Vironmäelle silloin. Sitä odotellessa! :D