torstai 3. lokakuuta 2013

Välimatkojen arviointia ja maastakäsittelyä

60cm 
2. Alisa Suppola - Tähti-Iita - Orimattilan Ratsastajat
 
  Eli lähtölistat löytyivät tänään itr:n sivuilta ja starttaan Iitalla, kuten arvelinkin koska meninhän sillä eilisen estetunnin. Kakkosluokassa toisena lähden ja siis tokavikana, koska meitä onkin siinä vaan kolme osallistujaa. Kisat ovat 6. päivä eli ensi sunnuntaina!

 Eilen meillä oli siis estetunti, menin kisahepalla Iitalla ja tunnin aiheena oli esteiden välimatkojen arvioiminen. Iita oli karsinassa vähän nyrpistelijä, mutta pienikin toruminen sai sen heti käyttäytymään. Se oli saanut jalkoihinsa jonkin verran kuraa mikä onneksi lähti helposti pois, etten taas ollut ihan viimeinen valmiina. Maneesissa nappasin esteraipan varmuuden vuoksi mukaan ja menin kaartoon nousemaan kyytiin. Käveltiin alkukäynnit jonka jälkeen ravattiin taas hetki ympyröitä molempiin suuntiin kuten yleensä.

vanhoja kuvia nämä




 Mentiin sitten osastoon H:hon ja tehtiin yksi kerrallaan päätyyn voltti ja tultiin toisen pitkän sivun hieman sisäpuolella olevat kolme puomia jotka olivat aika kaukana toisistaan. Mun piti keskittyä kunnolla etten kallistunut yhtään voltilla, jotta saisin Iitan taipumaan paremmin. Tamma liikkui eteenpäin tosi mukavasti! Seuraavaksi ensimmäisen puomin jälkeen piti siirtyä käyntiin, ylittää toinen puomi käynnissä ja ravata taas viimeinen. Sitten viimeinen piti jo laukata ja A-päätyyn sai tehdä vielä ympyrän laukassa jos halusi. Tein sen sinne joka kerta ja Iita oli mukava.

 Toiseen suuntaan tultiin nää samat ja sitten viimeinen puomi nousi pieneksi pystyksi. Lähdettiin tulemaan nyt kaikki laukassa ja piti miettiä mikä askelmäärä oli omalla hevosellaan väleihin hyvä. Molemmat välit olivat yhtä pitkät ja Iitan kanssa hyvä askelmäärä mulla niihin oli neljä. Tamma pääsi menemään vähän liian reippaasti pari ekaa kertaa ja viimeiseen väliin tuli vain kolme, mutta sitten älysin ottaa ihan kunnon pidätteen toisen puomin jälkeen ja loput kerrat pääsin tulemaan hyvin.

 Hildy tunnilla tänään. Tehtiin tota samaa harjoitusta! Laatu. :p

Iita


Johto-Puksa "Veli"

 Ensimmäinenkin puomi nousi sitten esteeksi ja jatkettiin pari kertaa samaa, että askeleet piti saada osumaan. Onnistuin siinä nyt hyvin ja sitten keskimmäinen puomi otettiin pois. Väliin tuli nyt siis yhdeksän askelta, mutta rataestetemmossa se oli oikeasti kuuden askeleen väli. Jos sitä oisin yrittänyt Iitan kanssa, niin olisi pitänyt mennä aika reilusti eteenpäin! Tunnilla koitettiin kuitenkin saada väliin kahdeksan askelta ja onnistuin saamaan ne. Mentiin sitten loppuraveja vähän ja loppukäynnit. Iita ei jatkanut joten vein sen talliin, otin varusteet pois ja harjasin. Tamma olikin paljon mukavampi esteillä mitä olin ensin ajatellut, se liikkui omalla moottorilla hienosti. Hyvillä mielin siis kisaan! :p

 Tänään ratsastustuntien jälkeen oli taas nuorisoklubi, mutta ei sinne sitten tullutkaan ketään muuta kuin mä ja Tiia! Ihan kakkuakin olisi ollut tarjolla, koska Tiia meni putoamaan silloin viestiratsastuksessa mutta kukaan ei nyt tullutkaan syömään sitä. No, me otettiin kuitenkin Remira ja Velli ja mentiin maneesiin vähän maastakäsittelemään niitä Hennan opastamana. Mulla oli siis Remira, tumma puoliveritamma ja se oli aika mukava tapaus liinassa, semmoinen ei mikään ihan helppo mutta osasi kuitenkin.

Konsta

Apua, ainoo kuva mikä mulla on Remirasta..

 Kävelytettiin liinassa ympyrällä molempiin suuntiin, harjoiteltiin se suunnanvaihto, pysähdys ja vähäsen juoksutettiinkin ravissa. En kuitenkaan paljoa, koska Remiralla on edelleen vähän jalka kipeä. Sitten otettiin hepat ihan tavallisesti naruun ja harjoiteltiin niin, että hevonen ei saanut liikkua eteenpäin vasta kun naru tuli kireäksi ja sen piti pysähtyä kun ihminen pysähtyi. Myös peruutusta harjoiteltiin silleen narua heiluttamalla ja jos ei mitään tapahtunut niin heilutusta lisättiin kokoajan. Remiralla sain käskeä aika paljonkin ennen kun tamma lähti peruuttamaan, mutta sitten lopussa riittikin enää vain vähän isompi heilutus. Kehuin tammaa paljon kun se oli tehnyt kaiken oikein ja sitten vietiin hepat takaisin talliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti