perjantai 8. helmikuuta 2013

Ponissa ei jarruja

Huhhuh, kun oli tänään estetunti Timman kanssa yhtä ralleilua ympäri maneesia! Tai no ei sitten enää, kun tamma otti sen vaihteen päälle, ettei nyt huvita mennä ollenkaan.. :3
Kuitenkin, tyttö ei vielä osaa. Sen estehyppykerrat voidaan laskea vileä muutamiin ja kun yleisestikin ratsukoulutus on vielä vähän vaihteessa, niin miten ne esteet sitten sujuisivat jo täydellisesti? Timma-tamma osaa kuitenkin hypätä ihan hyvin, jos vain saa jalat kohdalleen, eikä se tänään oikein millään olisi ylittänyt edes pieniä pystyjä. Vähäsen sellaista jumia oli siis mutta mistä sitä oikeastaan tietää, jos täysi hidastaminen esteelle johtuukin esim. siitä, että kun Timma on päättänyt esteen hypätä, niin se osuukin jalkoihin ja tuntuu ikävältä. Miksi se sitten hyppäisi esteitä ihan iloisin mielin, jos se ei tunnu miellyttävältä?

Pitäisi saada tamman kanssa vain sellaisia hetkiä, että sujuu edes vähän aikaa hyvin ja hyppykaari onnistuu. Siitä saa sitten paljon kehuja, että tätä haettiin. Muutaman kerran taputin tammaa paljon kyllä tänäänkin aina kun se toimi kuten halusin. Sitten aina kun hyppy onnistui niin poni joko meinas lähteä tai lähti laukkaamaan hirmuista kyytiä. Pidätys ja rentoutus- vuorottelu ei aina vähään aikaan toiminut..

Timman korvat jälleen. :3

Menimme kolmen esteen kavaletti-innaria, pystyä sekä ristikkoa. Ihan yksitellen ensin jokainen este ja sitten vähän parin esteen yhdistelmää. Viimeisessä tehtävässä menin erilailla kuin muut, koska siinä oli aika paljon tiukkoja kääntymisiä, jotka eivät Timmulin kanssa oikein vielä sujuneet. Menin sitten yksinkertaisemman tehtävän ja pääsin viimeisestäkin esteestä viimein yli. Oli kuitenkin toisaalta ihan kehittävä tunti, ettei aina kaikki suju tuosta noin vaan. En kuitenkaan osaa mielestäni oikein opettaa Timmaa hyvin, kun se vielä koulutusvaiheessa on mutta ehkä se siitä. :3

Kädet vähän kärsivät, koska mulla oli löysemmät talvihanskat jotka vetää vähän mutrulle kun pitää pidätellä enemmän. Tänään kun sitä pidätystä oli hyvin paljon niin muutamien sormien iho hiertyi ikävästi.. Mutta kaveri oli kuvaamassa, eikä kylläkään kuvannut niitä huonoimpia osuuksia vaikka olisin voinut toki niitäkin katsoa mutta eipä se nyt haittaa!
Tässä pari lyhyttä pätkää alkuverkoista ja oikeastaan ne olivatkin se onnistuinein osuus. :p






2 kommenttia:

  1. Mihin ratti katoaa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii, en ihan varma oo.. :3 Ehkä siihen, että se on entisessä elämässä tottunut vaan juoksemaan kaikesta pois..

      Poista